Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Εντονα προβλήματα από την βροχόπτωση

Εκλεισαν δρόμοι, πλημμύρισαν εγκαταστάσεις, σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στην πόλη της Πάτρας και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας.

Από τη βροχή και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν, διακόπηκε η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα στην Αιγιαλεία (161 χλμ.), στο ρεύμα προς Αθήνα, ζημιά που αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα.

Στην ίδια περιοχή (Ελαιώνας) σταμάτησε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, με τις ζημιές να μην έχουν αποκατασταθεί μέχρι χθες το απόγευμα και τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί για τον καθαρισμό του δρόμου και η σημερινή μέρα. Παρόμοια προβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή Μετόχι.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι (όπως και η νέα ΕΟ) ήταν σε κυκλοφορία την ώρα των κατολισθήσεων, εγκλωβίζοντας οδηγούς με τα αυτοκίνητά τους. Για τον απεγκλωβισμό ορισμένων χρειάστηκε συνδρομή και της Πυροσβεστικής, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, τραυματισμοί ή θύματα.

Πρόκειται για περιστατικά που σημειώνονται για τρίτη φορά στις δύο Εθνικές Οδούς σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, λόγω και της πυρκαγιάς του καλοκαιριού σε κοντινά με τους δρόμους σημεία, για τα οποία ακόμα δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Κλειστή ήταν μέχρι και χθες το απόγευμα και η Επαρχιακή Οδός Αιγίου - Δερβενίου - Μαμουσιάς, καθώς λόγω κατολισθήσεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα σε διάφορα σημεία, συνολικού μήκους 1,2 χλμ. Επίσης έκλεισε ο δρόμος Ακράτας - Ζαρούχλας, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χωριά (όπως η Ζαρούχλα) μέχρι να καθαριστούν οι δρόμοι.

Πλημμυρικά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον οικισμό Βιλιβινιώτικα. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε από κατοίκους της περιοχής, μέχρι χθες το απόγευμα εξεταζόταν η απομάκρυνση από τα σπίτια τους, λόγω κινδύνων που ελλοχεύουν από τυχόν κατολισθήσεις, καθότι η περιοχή χτυπήθηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι και δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Προβλήματα μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν και στους οικισμούς Ζαχλωρίτικα, Διακοπτό και Τρυπιά.

Από τη βροχή και τις κατολισθήσεις διακόπηκε η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Πούντας - Καλαβρύτων, στο ύψος του Μέγα Σπηλαίου και στα δύο ρεύματα προς Καλάβρυτα, και αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα.

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα η βροχή προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης. Στη γέφυρα των Βερναδέικων στο Ρίο χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί γυναίκα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί, με το νερό να έχει φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Επίσης πλημμύρισε το υπόγειο του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Ρίο, ενώ συνεργεία του δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία για καθαρισμούς, με την κατάσταση συνολικά να εξομαλύνεται μετά από περίπου δύο ώρες.

Διάδρομοι πλημμυρισμένοι, με κουβάδες να τοποθετούνται σε διάφορα σημεία για να συγκεντρώνονται τα νερά, εργαζόμενοι της καθαριότητας που έτρεχαν παντού να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, χώροι πλυντηρίων που έσταζαν νερό από τα ταβάνια, όπως συνέβη και σε δωμάτια, καθώς και εξωτερικές σκάλες που μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με το νερό να λιμνάζει έξω από κτίρια, ήταν η εικόνα που επικρατούσε σε χώρους της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πάτρας μετά τη βροχή χθες το πρωί.

Την ίδια ώρα η Πρυτανεία ζητά και λαμβάνει «εγγύηση» 200 ευρώ από κάθε δικαιούχο δωματίου της Εστίας, κάτι που έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών, ο οποίος απαιτεί άμεσα μέτρα για την κατάσταση στον χώρο, να παρθεί πίσω το άδικο χαράτσι και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες χωρίς πληρωμές από τους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ