Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΠΟ
«Απεργούμε ενάντια στο αίσχος της εργασιακής ομηρίας»

Σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Πολιτισμού

«Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί! Κανένας εργαζόμενος να μη βρεθεί στο ταμείο ανεργίας!». Με αυτό το σύνθημα προχωρούν σε 24ωρη απεργία σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ. Απαιτούν επίσης μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο τραγικά υποστελεχωμένο υπουργείο και άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου:

«Απεργούμε ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων μας, που μέχρι τέλος του χρόνου θα βρεθούν στο ταμείο ανεργίας, χωρίς να διαφαίνεται κανένα "φως στο τούνελ" όσον αφορά την εργασιακή μας αποκατάσταση στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τέλος του χρόνου λήγουν πολλά έργα ΕΣΠΑ, αφήνοντας στην ανεργία τούς εργαζόμενους σε αυτά. Δεκάδες είναι οι πωλητές οι οποίοι επίσης θα βρεθούν στην ανεργία, ενώ οι συνάδελφοί μας φύλακες των 7μηνων συμβάσεων ήδη απολυθήκαν.

Απεργούμε απέναντι στο αίσχος της εργασιακής ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται. Κατάσταση την οποία το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας και των κυβερνήσεων.

Απεργούμε γιατί αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί κανονικότητα! Γιατί δεν είναι κανονικότητα η συνεχής απόλυση. Δεν είναι κανονικότητα η εργασία 7 μήνες τον χρόνο. Δεν είναι κανονικότητα η ζωή με τα 480 ευρώ του ταμείου ανεργίας το 2023!

Απεργούμε γιατί υπερασπιζόμαστε τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του πολιτισμού. Γιατί σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να εξυπηρετήσουν το σχέδιο απαξίωσης των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ και απογύμνωσής του από προσωπικό, προκειμένου να εισέλθουν εργολάβοι, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα, τα οποία θα κερδοφορήσουν μέσα από το πολιτιστικό έργο! Να λοιπόν ποιους εξυπηρετούν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ