Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Ζημιές σε αρκετές περιοχές

Κλειστά σχολεία στην Ξάνθη

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία τις προηγούμενες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη Ξάνθη, οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου παράλληλα με έναν ανεμοστρόβιλο που διέσχισε ένα τμήμα της πόλης. Σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, ΙΧ καταπλακώθηκαν, καταστροφές έγιναν σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες, ενώ ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε 2 αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην είσοδο της πόλης.

Ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για τη Δευτέρα και την Τρίτη 6 και 7 Νοέμβρη για τα εξής σχολεία: 2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 16ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης (ΠΡΟΤΥΠΟ) - 2ο ΕΚ.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις φοιτητικές εστίες του ΔΠΘ. Οι φοιτητές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας αντίκρισαν κορμούς δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια, πόρτες ολόκληρες ξηλωμένες, δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους πλημμυρισμένους, ενώ για ακόμα μία φορά σημειώθηκε 3ωρη διακοπή του ρεύματος.

Η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση, αφού μετά από μάζεμα για την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε κτίριο, συζήτησαν για το πώς θα προχωρήσουν. Εγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Μάρη. Στην τηλεφωνική τους παρέμβαση τα μέλη του Συλλόγου απαίτησαν από τη διοίκηση του ΔΠΘ να παρθούν άμεσα μέτρα για τις καταστροφές στις εστίες, να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Υλικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο και τη Χαλκιδική και κυρίως περιοχές του δήμου Αριστοτέλη. Επεσαν κολώνες της ΔΕΗ, κόπηκαν δέντρα και ξηλώθηκαν σκεπές σε σπίτια από τον ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» την Ολυμπιάδα, ενώ δημιουργήθηκε και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. Καταστροφές προκλήθηκαν επίσης στα Βράσταμα και στο Γομάτι, όπου επλήγησαν και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Στα Γιάννενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου του νομού, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, όπως στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην Εθνική Οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι - Πωγωνιανή. Υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκλήθηκαν στο Μέτσοβο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη θέση «Πλατανάκια», 20 μέτρα από την κεντρική πλατεία, από πτώση κλαδιών δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην ορεινή Καλαμπάκα, υποχώρησαν επαρχιακοί δρόμοι, με αποτέλεσμα να αποκοπούν τα χωριά Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά, Κρανιά και Ασπροπόταμος.

Στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια έπεσαν δέντρα μέσα στους δρόμους, κόβοντας την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στον δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας. Για ώρες πάρα πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Στο Αίγιο, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα, λόγω κατολισθήσεων. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, διακόπηκαν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ