Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε στην επίθεση στις σπουδές μας

Στις 16 Δεκέμβρη η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ

Eurokinissi

Η οργάνωση της πάλης και του αγώνα, η συντονισμένη απάντηση από φοιτητικούς συλλόγους από όλη τη χώρα απέναντι στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, συνολικά απέναντι στα σχέδια επίθεσης στα δικαιώματα των φοιτητών, θα συζητηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που θα γίνει στις 16 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Το ραντεβού των φοιτητών από όλη τη χώρα καθορίστηκε στη συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, την Κυριακή 12/11, όπου δεκάδες πρόεδροι και εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών Συλλόγων συζήτησαν για τις αγωνιστικές προσπάθειες από την αρχή της χρονιάς και για τα επόμενα βήματα της κοινής δράσης.

Το πανελλαδικό συντονιστικό χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις από την αρχή της χρονιάς, στα μαζικά συλλαλητήρια και συναυλίες αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα, όπως και στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 6 Νοέμβρη, που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν η δράση και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απέναντι στα εκρηκτικά προβλήματα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας, για προσλήψεις καθηγητών, ενάντια στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενάντια στις συνέπειες της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων, για αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών των ιδρυμάτων, επίσης η έκφραση της αλληλεγγύης στους φοιτητές από τη Θεσσαλία, και τονίστηκε ότι είναι ελπιδοφόρα η προσπάθεια να δυναμώσει η συλλογική δράση.

Ιδιαίτερα απασχόλησε η οργάνωση του αγώνα μπροστά στο επικείμενο νομοσχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στους όρους και στο κόστος σπουδών, καθώς και στον χαρακτήρα του πτυχίου.

Το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο του ΜΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές:

«Να συμμετάσχουν μαζικά και πολύμορφα στον εορτασμό για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη σε όλη τη χώρα! Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου "Εξω αι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ", "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" παραμένουν επίκαιρα και μας εμπνέουν στους σύγχρονους αγώνες των φοιτητών, μαζί με το εργατικό κίνημα, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Να δυναμώσουν την καθημερινή διεκδίκηση για τα οξυμένα προβλήματα μέσα στις σχολές μας! Ιδιαίτερα να οργανωθεί η διεκδίκηση για να εξασφαλιστεί η μετεγγραφή όσων φοιτητών το έχουν ανάγκη και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός σπουδών από τα άδικα κριτήρια - κόφτες. Οπως και για τα υπόλοιπα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας.

Να αναπτύξουμε μέσα από τους συλλόγους μας πολύμορφη δράση με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις μαζί με τα εργατικά σωματεία για τον κρατικό προϋπολογισμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, διεκδικώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, για την κάλυψη των μορφωτικών μας αναγκών. Επίσης, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Φορολογικό, που δημιουργεί ασφυξία σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Να οργανώσουμε χωρίς καθυστέρηση την πάλη ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με ενημερώσεις, ψηφίσματα και κινητοποιήσεις!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκλεγμένους στα ΔΣ των συλλόγων, να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ