Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν ενάντια στην «απόσχιση» στη «ΝΕΧΙ»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο τμήμα industrial services της «ΝΕΧΙ», με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης και τη στήριξη του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. Ηδη την Παρασκευή έγινε η πρώτη κινητοποίηση, ενώ για τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη έχει προκηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση και συνέλευση στις 2.30 μ.μ., στο εργοστάσιο στο Κρυονέρι.

Σε συνάντηση με το Συνδικάτο η εργοδοσία δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ επανέφερε την απόφασή της για μεταφορά του προσωπικού από το τμήμα industrial services της «ΝΕΧΙ» στην «MBS» (θυγατρική της «Mellon Technologies») με τη μέθοδο της «απόσχισης». Ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και πριν έναν περίπου χρόνο, είχε όμως αναδιπλωθεί μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος έκαναν δεκτή την πρόταση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου να απορρίψουν το τελεσίγραφο της εταιρείας και να δώσουν απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην προχωρήσει η απόσχιση, να διασφαλιστούν η εργασία και τα δεδουλευμένα του προσωπικού, να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση από τον νέο ιδιοκτήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ