Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΚΙΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακούστηκε δυνατά το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά χτες βράδυ, μέσα από τη συναυλία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο - 5ο Δημοτικό Σχολείο στις Συκιές, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων Νεάπολης - Συκεών, της ΕΔΥΕΘ και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νεάπολης - Συκεών και τη συμμετοχή Συλλόγων Εκπαιδευτικών και σχολείων της περιοχής.

Πρωταγωνιστές τα παιδιά και οι Παλαιστίνιοι που μένουν στη Θεσσαλονίκη, που με τις δράσεις τους πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα δρώμενο για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές Λυκείου και ενήλικες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε εικαστικό εργαστήρι, με τους μικρούς μαθητές να ζωγραφίζουν για την ειρήνη.

Το συναυλιακό μέρος ξεκίνησε με τον Κώστα Πυρπασόπουλο και την Αρχοντία, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Συκεών, που έδωσαν τη σκυτάλη στον Γιώργο Αετόπουλο, στον Κώστα Καρμπά, στον Βασίλη Πρατσινάκη με τον Αντώνη Κουμανδράκη και τους PAULANERS.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης ο Νταχούντ Σουές, ο οποίος αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα του λαού του και στη γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τη στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Επίσης, στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια με την απαίτηση για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης μίλησε η Κατερίνα Καστρίδου. «Οταν ένας λαός υποχρεώνεται να πάρει τα όπλα για να διεκδικήσει πατρίδα, δικαιώματα, αξιοπρέπεια, όταν ένας λαός θέλει να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια, αυτός ο λαός δεν είναι τρομοκράτης! Αυτός ο λαός αξίζει κάθε τιμή. Αξίζει την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη!

Και πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε γωνιά της χώρας», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ