Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ - ΡΟΔΟΣ
Μετά τις καταστροφές της φωτιάς ήρθαν και οι πλημμύρες

Τεράστιες οι καμένες εκτάσεις στη Νότια Ρόδο

Eurokinissi

Τεράστιες οι καμένες εκτάσεις στη Νότια Ρόδο
Εκτεθειμένες σε πλημμυρικά φαινόμενα βρίσκονται περιοχές που το περασμένο καλοκαίρι κατακάηκαν. Οι ελλείψεις στις υποδομές πριν τις φωτιές συνεχίζονται, τώρα και με τον χειμώνα μπροστά, από την παντελή έλλειψη πρόληψης και τα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα που, όπου γίνονται, γίνονται χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό που παίρνει υπόψη της τη συνολική λεκάνη απορροής μιας περιοχής.

Στην Αλεξανδρούπολη, πλημμύρες σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης από τη δυνατή βροχή που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Στα Δίκελλα σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο που ενώνει τον οικισμό με την Αλεξανδρούπολη, καθώς η γέφυρα του χωριού καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σε διάφορα σημεία του δρόμου έχουν δημιουργηθεί ρήγματα.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία, ένας κάτοικος του οικισμού εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του από τα νερά σε δρόμο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Για περίπου μία ώρα έμεινε κλειστός ο δρόμος προς την Παλαγία, ενώ πλημμύρισε και το νότιο κομμάτι του Απαλού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους τόσο στον Αβαντα, όσο και σε τμήματα της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης και στη Σαμοθράκη, όπου φερτά υλικά από τα νερά της βροχής έκλεισαν τον δρόμο προς το ορεινό χωριό Προφήτης Ηλίας, που παρέμεινε αποκλεισμένο για όλο το βράδυ.

Προβλήματα με πλημμύρες υπήρξαν και στη Ρόδο, από τη βροχή της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, πλημμύρισε ο κόμβος Αρχαγγέλου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στον οικισμό. Στην πόλη της Ρόδου οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στο Ασκληπιείο, στον δρόμο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Εμπωνα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν αρκετές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου, όσο και επί της Ρόδου - Λίνδου και Ρόδου - Καμείρου.

Λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών, ενώ το «Blue Star Patmos» χτες το πρωί αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στον κόλπο Ιξιάς, καθώς δεν μπόρεσε να προσδέσει με ασφάλεια στο λιμάνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σύσκεψη πυρόπληκτων στη Νότια Ρόδο το Σάββατο

Η Επιτροπή Πυρόπληκτων Νότιας Ρόδου διοργανώνει αύριο, Σάββατο 25 Νοέμβρη ανοιχτή σύσκεψη στο δημαρχείου Γενναδίου, στις 6.30 μ.μ. Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού, που έκαιγε επί 10 μέρες και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, όλες οι πληγές είναι ακόμα ανοικτές, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει από το κράτος, όσον αφορά τις αποζημιώσεις, την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Σκοπός της σύσκεψης που προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής, εκλεγμένους και φορείς, είναι η καλύτερη οργάνωση του αγώνα, ώστε να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ