Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στο Αλκαζάρ

Τα σοβαρά προβλήματα που οδήγησαν σε «λουκέτο» πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ στη Λάρισα ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Οπως κατήγγειλε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο Αλκαζάρ, όπως στατικότητας στις κερκίδες, ανάγκη κατεδάφισης του κλειστού γυμναστηρίου. Ακόμα, η στέγη στο κλειστό κολυμβητήριο είναι στα όρια αντοχής, ενώ υπάρχει και διαρροή στις υδατοδεξαμενές της πισίνας.

Ο Γ. Λαμπρούλης ζήτησε να προχωρήσουν η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και να γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμά τους. Ακόμα, σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η υπηρεσία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας με προσωπικό και μέσα, να καλυφθούν τα έξοδα αλλά και τα αθλητικά σωματεία που επηρεάζονται αρνητικά απ' αυτήν την εξέλιξη καθώς έχουν διακόψει τις προπονήσεις, να καλυφθούν τα έξοδα των προπονητών, η μισθοδοσία και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βρούτσης, επιβεβαίωσε την περιγραφή της κατάστασης των εγκαταστάσεων και ισχυρίστηκε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει πλήρης ασφάλεια, γι' αυτό και προχώρησε στο κλείσιμο χώρων που δεν είχαν άδεια πυροπροστασίας και στατική επάρκεια. Προσπάθησε να παρουσιάσει τη φορολογία από το στοίχημα ως ευλογία για τον αθλητισμό, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση όλο και συρρικνώνεται, ενώ για τις εργασίες στο Αλκαζάρ υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 σε όλες τις εγκαταστάσεις, όπως και στα κλειστά Νεάπολης και Αγ. Θωμά.

Στη δευτερολογία του ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι τα «λουκέτα» έχουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τις εγκαταστάσεις σε αυτήν την κατάσταση, μαζί με τις διορισμένες διοικήσεις. Ξεκαθάρισε ότι είναι πολιτική επιλογή η υποχρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να προωθηθούν η παράδοση «φιλέτων» σε επιχειρηματίες και τα έργα μέσω ΣΔΙΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ