Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Τράπεζες «σύμβουλοι» για το ξεπούλημα

Σε τρεις ελληνικές τράπεζες ανέθεσε τώρα η κυβέρνηση την αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), μετά την αποπομπή του χρυσοπληρωμένου συμβούλου «Φερστ Μπόστον».

Σε χτεσινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών και των διοικητών των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Εμπορικής, συμφωνήθηκε ρόλο συμβούλου να αναλάβουν πλέον οι τρεις τράπεζες, οι οποίες - όπως διευκρινίστηκε - δε θα διαθέσουν κονδύλια, αλλά θα αναζητήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την εκχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ομίλου εταιριών της ΟΑ.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Δ. Καλόφωνος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα ευδοκιμήσει το νέο εγχείρημα ξεπουλήματος της ΟΑ.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΟΑ προτίθεται να διεκδικήσει από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση δύο δισ. δραχμές, επειδή το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει, με αίτημα να κηρυχτεί παράνομη η χτεσινή απεργία του ΕΚΑ, καθυστέρησε να εκδώσει την απόφασή του (κοινοποιήθηκε χτες στις 11 π.μ., ενώ η απεργία είχε αρχίσει ήδη από τα μεσάνυχτα), με επακόλουθο να ματαιωθούν πολλές πτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ