Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αποσύμπλεξη» από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ

Το έργο «Αποσύμπλεξη», του Remi de Vos, παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 19.00 στην Καλλιθέα, στο Κινηματοθέατρο «Γιώργος Αντωνακάκης» («Καλυψώ» - Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς).

Μετά την επιτυχημένη πρώτη παράσταση στο 49ο Φεστιβάλ, η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ καλούν μέλη και φίλους της Οργάνωσης να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο «Αποσύμπλεξη», που ανέβασε τη φετινή χρονιά η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, επιδιώκοντας να ενισχύσει τον προβληματισμό γύρω από το ζήτημα της εκμετάλλευσης, των εργασιακών σχέσεων κ.λπ.

Οσοι και όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν προσκλήσεις στις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Η «Αποσύμπλεξη» γράφτηκε μέσα στη δεκαετία του 1990 και πραγματεύεται τις σύγχρονες σχέσεις εργασίας, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια και τις προεκτάσεις τους στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Παρουσιάζει καταστάσεις απολύτως οικείες και γνώριμες στον καθέναν μέχρι και σήμερα, όπως η καταπίεση και οι συγκρούσεις στο εργασιακό περιβάλλον, η απόλυση, το φλερτ, η απώλεια. Με τραγικό χιούμορ και σπονδυλωτό χαρακτήρα, αναδεικνύει την αθλιότητα της σύγχρονης κοινωνίας μέσα από πολλές μικρές στιγμές της καθημερινής ζωής.

Ο τίτλος του έργου, «Αποσύμπλεξη», αναφέρεται στην αποσύνθεση, παραμόρφωση και αλλοτρίωση του σημερινού εργαζόμενου, που αποξενώνεται βίαια από το προϊόν της εργασίας του.

Ο σύγχρονος χαρακτήρας της παράστασης μέσα από την προσέγγιση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ προσφέρει μία ακόμα ματιά στον επίκαιρο αγώνα του λαού και της νέας γενιάς για ζωή με δικαιώματα, αποδεικνύοντας ότι όταν το πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο έρχεται σε επαφή με το εργατικό κίνημα, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει. Η επιλογή του έργου δεν έγινε συγκυριακά, αλλά βασίστηκε στην πολύτιμη πείρα από σημαντικές εργατικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Γαλλία.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 2013, εν μέσω οικονομικής κρίσης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, και έκτοτε έχει παρουσιαστεί από διάφορες θεατρικές ομάδες και θιάσους.

Η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ κάθε χρόνο μέσα από τη δουλειά της επιδιώκει να φέρει σε επαφή ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους με τον δημιουργικό κόσμο του θεάτρου, με μια Τέχνη που αφυπνίζει συνειδήσεις, προβληματίζει και κινητοποιεί. Με ακούραστη δουλειά και πολύ μεράκι, δημιούργησε μια παράσταση που αξίζει να δει κάθε νέος και νέα!

Συντελεστές: Σκηνοθέτης: Σοφιανός Πεσιρίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Ραζή Αλεξανδράτου. Μουσική επιμέλεια: Νατάσσα Μουσάδη. Σκηνικά - κοστούμια: Αλεξάνδρα Πετροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ