Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τρεις ακόμα παραστάσεις ο «Αστεροειδής 2467Κ»

Παράταση για τρεις ακόμα παραστάσεις παίρνει ο «Αστεροειδής 2467Κ», η παράσταση που παρουσιάζει ο Θίασος Αντάμα, βασισμένη στο μυθιστόρημα «Βασιλίσα Μαλίγκινα» της Αλεξάνδρα Κολοντάι.

Το έργο παρουσιάζεται στο Θέατρο «Μικρός Κεραμεικός» (Ευμολπιδών 13, Γκάζι) τις Παρασκευές 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου στις 19.00.

«Πόσα είναι άραγε τα αστέρια; Τι έχει ήδη γραφτεί πάνω τους και αντικατοπτρίζεται στο σήμερα; Ενα ανοιχτό εισιτήριο για την αλλαγή»... Μια παρέα φίλων διαβάζει την ιστορία ενός έρωτα που γεννήθηκε έναν αιώνα πριν, στα χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, μαθαίνοντας και σχολιάζοντας όλα όσα έμειναν ανεξίτηλα στην Ιστορία.

Το έργο έρχεται να αγκαλιάσει σύγχρονα ερωτήματα για την εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων και τη θέση της γυναίκας. Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις των δύο φύλων; Πώς έχει δομηθεί ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία με την πάροδο 100 χρόνων; Και πώς η σπειροειδής εξέλιξη της κοινωνίας αντανακλάται στην ποιότητα των σχέσεων;

Συντελεστές: Κείμενο, Σκηνοθεσία: Γεωργία Καούκη. Επιμέλεια κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης. Σκηνικά / Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου. Σχεδιασμός φώτων: Χριστίνα Φυλακτοπούλου.

Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Κατερίνα Καϊμά, Συμεών Κωστάκογλου, Αρης Μπαταγιάννης, Ειρήνη Λιγάτου, Βιβή Τάγαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ