Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη στη σκηνή

«Το νούμερο 31328», του Ηλία Βενέζη, είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, όπου αποτυπώνει την πραγματική εμπειρία του συγγραφέα στα τάγματα εργασίας, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αυτό το έργο ανεβαίνει στο Δώμα του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου», σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, από τις 18 Δεκέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

Ο συγγραφέας, ένα νέο αγόρι δεκαοκτώ χρόνων τότε, ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι στα βάθη της Τουρκίας, με τα πόδια, χωρίς παπούτσια, χωρίς φαγητό και νερό, με αδιάκοπη, απάνθρωπη δουλειά και εκμετάλλευση, ανάμεσα σε ανθρώπους που πεθαίνουν από τις κακουχίες και την εξάντληση. Ενα ταξίδι επιβίωσης από την ελευθερία στη σκλαβιά, αλλά και αντίστροφα, από τον θάνατο στη ζωή, που ξεκίνησε το 1922 και σήμερα, 101 χρόνια αργότερα, είναι ταυτόχρονα ιστορικό και επίκαιρο.

«Το Νούμερο 31328» είναι μια αντιπολεμική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο πάνω στο χρονικό ενός σπάνιου συλλογικού πόνου, που συνδέεται με άμεσο τρόπο με την εποχή μας, αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Μια ιστορία που αξίζει να ξαναειπωθεί, να ζωντανέψει, να αγγίξει, να ταράξει και να συγκινήσει. Να μην ξεχαστεί.

Ταυτότητα της παράστασης: Σκηνοθεσία - διασκευή: Βασίλης Μαυρογεωργίου. Μουσική: Γιώργος Φουντούκος. Σκηνικά: Ελλη Παπαδάκη. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος. Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Ρηνιώ Κυριαζή, Σωτήρης Τσακομίδης, Ευθύμης Χαλκίδης

Προπώληση more.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ