Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
«Πράσινο» αήττητο, «πτήση» Περιστερίου

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρείται αήττητος στην κορυφή και το Περιστέρι να επικρατεί της ΑΕΚ στο ντέρμπι του προγράμματος ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Basket League, με την 11η αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα και οι σπουδαίες νίκες του Λαυρίου επί του Αρη και του Αμαρουσίου επί του Κολοσσού Ρόδου.

Στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Προμηθέα επικρατώντας με 69-54, με κορυφαίο τον Ναν (15 πόντοι) και κάνοντας το 11 στα 11 στα μισά του πρωταθλήματος. Στα θετικά για τους «πράσινους», πέραν της νίκης, και η παρουσία του Ερνανγκόμεθ σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς επανήλθε μετά τον τραυματισμό του.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής το Περιστέρι πήρε πολύτιμη βαθμολογικά εντός έδρας νίκη 89-78 επί της ΑΕΚ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μήτρου - Λονγκ (25 πόντοι), ενώ βάζοντας θετικό πρόσημο στον απολογισμό του (6-5) εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στο Φάιναλ 8 του Κυπέλλου. Αντίθετα η «Ενωση», που έχασε και τον Κουζμίνσκας για ενάμιση μήνα λόγω τραυματισμού, σε ένα ακόμα ματς πρωταθλήματος πλήρωσε τα λάθη της, έμεινε στο αρνητικό 5-6 και χωρίς νίκη εκτός έδρας σε όλο τον πρώτο γύρο της Basket League.

Σπουδαίας σημασίας νίκη - βαθιά βαθμολογική ανάσα, και η οποία το φέρνει στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, πέτυχε και το Λαύριο, 91-86 τον Αρη εντός έδρας, με με τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης να χάνουν έδαφος στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την πρώτη οκτάδα.

Τα όνειρα του Κολοσσού για συμμετοχή στην τελική φάση του Κυπέλλου έκοψε το Μαρούσι, επικρατώντας της ομάδας της Ρόδου με 85-74 και ανεβαίνοντας πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, στο τέλος όμως λύγισε την αντίσταση της Καρδίτσας, νικώντας την 72-69. Τέλος, στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός νίκησε χωρίς προβλήματα τον Απόλλωνα Πάτρας, με σκορ 84-65.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 22, Ολυμπιακός 21, Προμηθέας Πάτρας 18, ΠΑΟΚ 17, Αρης 17, Περιστέρι 17, ΑΕΚ 16, Μαρούσι 15, Κολοσσός Ρόδου 15, Λαύριο 15, Απόλλων Πάτρας 13, Καρδίτσα 12.

Οριστικοποιήθηκε η οκτάδα του Φάιναλ 8 του Κυπέλλου

Με τη λήξη του πρώτου γύρου της Basket League οριστικοποιήθηκαν και οι 7 εκ των 8 ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Φάιναλ 8 του Κυπέλλου (βάσει του περίεργου συστήματος της ΕΟΚ). Πρόκειται για τις πρώτες 7 ομάδες της βαθμολογίας της Basket League (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Αρης, Περιστέρι, ΑΕΚ), ενώ την οκτάδα θα συμπληρώσει ο νικητής του Φάιναλ 4 του UNICEF Trophy. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ανω Λιοσίων το διήμερο 5 και 6 Γενάρη και θα πάρουν μέρος σε αυτός οι Πανιώνιος, Μεγαρίδα, Μίλωνας και Δόξα Λευκάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ