Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2024
Ποδαρικό με υψηλές φιλοδοξίες

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς

Eurokinissi

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών ενόψει της πρώτης μεγάλης πρόκλησης που έχουν μπροστά τους για τη νέα χρονιά και μάλιστα με το «καλημέρα» της, που είναι η συμμετοχή στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η διοργάνωση των ανδρών διεξάγεται στην Κροατία την περίοδο 4 - 16 Γενάρη και αυτή των γυναικών στην Ολλανδία την περίοδο 3 - 15 Γενάρη. Σημειώνεται ότι αρχικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν να γίνει ενιαία για τα τουρνουά ανδρών και γυναικών στη Νατάνια του Ισραήλ, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε προ διμήνου τη μετάθεση της διοργάνωσης λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Ψηλά ο πήχης

Τα δύο ελληνικά συγκροτήματα θα εμφανιστούν σε Κροατία και Ολλανδία με αρκετά υψηλές φιλοδοξίες για διάκριση. Με τον στόχο της Εθνικής ανδρών να μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού μεταλλίου που είναι το μόνο που λείπει από το παλμαρέ της. Αντίστοιχα για την Εθνική γυναικών ως βασική επιδίωξη θεωρείται η επιστροφή της στις κατακτήσεις των μεταλλίων, κάτι που έχει καταφέρει τέσσερις φορές μέχρι τώρα (ασημένια τις χρονιές 2010, 2012, 2018 και 2022) αλλά και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ανδρών στην πρώτη φάση της διοργάνωσης θα βρεθεί στον 2ο όμιλο της 1ης κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ, με αντιπάλους τις Ουγγαρία, Ιταλία και Γεωργία. Από την πλευρά της, η Εθνική γυναικών θα μετάσχει στον 1ο όμιλο επίσης της 1ης κατηγορίας του τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν και θα έχει ως αντιπάλους την οικοδέσποινα Ολλανδία και τις Ουγγαρία και Κροατία.

Με ικανοποιητική εικόνα και καλή ψυχολογία

Στην Εθνική ανδρών μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας το περασμένο διήμερο 23 - 24/12, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που έδειξαν οι διεθνείς το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο τουρνουά θα υπάρξει βελτίωση και στα σημεία που χρειάζεται ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στους αγώνες του Ζάγκρεμπ. Αναφερόμενος στην αποστολή της Εθνικής ο Ελληνας προπονητής εξήγησε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει να παραμείνει στην ελίτ και να πάρει το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό.

Απόλυτα θετική ήταν και η εικόνα που άφησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της η Εθνική γυναικών, ειδικά στο δεύτερο στάδιο, που περιλάμβανε το κοινό καμπ προετοιμασίας με την Εθνική Γαλλίας, μια εκ των αξιόλογων δυνάμεων του χώρου. Μάλιστα, η προετοιμασία των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε με φιλικό παιχνίδι, στο οποίο η Εθνική επικράτησε με 14-12, με την εικόνα των Ελληνίδων παικτριών να είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, στάθηκε στη θετική εικόνα της ομάδας απέναντι σε ένα δυνατό σύνολο όπως το γαλλικό, εκφράζοντας τη γενικότερη ικανοποίησή της για την εικόνα που είχαν οι Ελληνίδες παίκτριες καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ