Τετάρτη 3 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΚΑΚΗ (ΓΚΙΖΙΑΚΗ) και του πατέρα του, κυρ ΚΩΣΤΑ, τιμώντας και τα 105 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, τα εγγόνια του και τα παιδιά του συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

Ο κυρ ΚΩΣΤΑΣ, τσαγκάρης, μέλος του ΚΚΕ από το 1918, έδρασε στις Σέρρες στους αγώνες των καπνεργατών και των τσαγκαράδων το 1922 και γι' αυτό κυνηγήθηκε. Ηρθε στην Αθήνα και φυλακίστηκε από το καθεστώς του Μεταξά το 1936. Πέθανε το 1944 από ασθένεια που απέκτησε δουλεύοντας σε βαρελάδικο σε ηλικία επτά ετών, όταν έχασε τους γονείς του στη Νιο.

Ο γιος του, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΚΑΚΗΣ, ως στέλεχος του ΚΚΕ, πήρε μέρος στην Αντίσταση ως συνταγματάρχης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στα Παλαιά Σφαγεία. Αν και διαφώνησε με την αποχή από τις εκλογές το 1946 και αποχώρησε από το ΚΚΕ, έμεινε πάντα πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και προλεταριακού διεθνισμού, στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, στους οποίους συμμετείχε ενεργά, και στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, μέχρι τον θάνατό του, το 2001. Από αυτόν τον πατέρα και παππού μάθαμε να σεβόμαστε, να ενισχύουμε και να υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΧΙΖΑ.

Στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγες από κοντά μας αγαπημένε μου Βασίλη. Μαζί μεγαλώσαμε, μαζί αγωνιστήκαμε για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Εσύ ήσουν αυτός που μου πρωτοδίδαξες τις αρχές του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και με ενέταξες στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Εσύ ήσουν αυτός που στα στραβοπατήματα και τα λάθη μου μου έδειχνες το σωστό με τον πιο αυστηρό τρόπο. Για μένα δεν ήσουν ο γαμπρός μου, ήσουν ο αδερφός μου.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω το φωτεινό σου χαμόγελο και το κοφτερό σου μυαλό, που έδινε λύσεις έως τις τελευταίες μέρες της ζωής σου. Να είσαι σίγουρος ότι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια θα συνεχίσω, δίπλα στο ΚΚΕ, να τιμώ τη μνήμη σου. Προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Αη - Λευτέρη για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΙΑΚΗΣ (ΓΚΙΚΑΚΗΣ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΖΙΑΚΗΣ (ΓΚΙΚΑΚΗΣ)
Μαρία Γιαταγάνα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντροφισσών ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, πιστές πάντα στην υπόθεση της εργατικής τάξης για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καθαριστριών της ΚΟ Αττικής, στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης του τιμημένου ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Καραμαλίκη Χριστίνα


ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΚΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΚΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΧΙΖΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ