Τετάρτη 3 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
Υπό διερεύνηση δεκάδες ύποπτοι

Εξελίξεις φέρεται να σημειώνονται στην υπόθεση θανάτου του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκανς έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση φαίνεται να έχουν «χαρτογραφήσει» την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση. Η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα περιλαμβάνει πάνω από 30 άτομα, ενώ τρία από αυτά φέρονται ως οργανωτές της επίθεσης. Μετά τον θάνατο του αστυνομικού το κατηγορητήριο για τον καθέναν από αυτούς και ειδικά για τους πρωταίτιους, όπως είναι ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης, θα είναι βαρύτερο, αφού η κατηγορία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σοβαρό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας αποτέλεσαν και αποτελούν τα τεστ πυρίτιδας. Για αρκετούς η ποσότητα που ανιχνεύτηκε δείχνει ότι κρατούσαν είτε κροτίδες, είτε φωτοβολίδες, είτε κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Παράλληλα, στο «στόχαστρο» έχουν μπει και συγκεκριμένοι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών, για τους οποίους εξετάζεται αν λειτούργησαν ως μέσο καλέσματος σε οπαδούς για την επίθεση. Την ίδια ώρα, υπό εξέταση βρίσκεται το δεύτερο αίτημα του 18χρονου συλληφθέντα να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό στην αστυνομική προανάκριση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό. Ανάλογο αίτημα να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν υποβάλει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ