Τετάρτη 3 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ανακοίνωση για τα 65 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης

Σε ανακοίνωσή της για τα 65 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση σημειώνει τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση χαιρετίζει την 65η επέτειο από την Κουβανική Επανάσταση και τη θριαμβευτική είσοδο των επαναστατών Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα και των συντρόφων τους στην Αβάνα.

Πρόκειται για μια εποποιία του κουβανικού λαού, την πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στη Λατινική Αμερική, που ενέπνευσε τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Τεκμήριο ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να βγουν στο προσκήνιο και να ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στον τόπο τους.

Η Κουβανική Επανάσταση και η σοσιαλιστική Κούβα, με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, κατέγραψαν μια σειρά από σημαντικές κατακτήσεις σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, που για τους εργαζόμενους στις καπιταλιστικές χώρες φαντάζουν μέχρι σήμερα μακρινό όνειρο.

Παρά την απώλεια πολύτιμων συμμάχων, όπως της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, καθώς και τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν από τον βάρβαρο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ, ο κουβανικός λαός αντιστέκεται και συνεχίζει τον αγώνα του.

Τα Κόμματα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης θα συνεχίσουν αποφασιστικά να καταδικάζουν τον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ και κάθε υπονομευτικό σχεδιασμό διείσδυσης της ΕΕ, θα δυναμώσουν παραπέρα την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας και τον κουβανικό λαό».

  • Στην Κούβα, η κεντρική εκδήλωση για τα 65 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης έγινε τη Δευτέρα στο Σαντιάγκο ντε Κούμπα, την πόλη που απελευθερώθηκε πρώτη απ' όλες, την 1η Γενάρη του 1959. Στην εκδήλωση μίλησαν ο επαναστάτης ηγέτης Ραούλ Κάστρο και ο Πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ