Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2024
«Ποδαρικό» υψηλών βλέψεων για την Εθνική ανδρών

Το ελληνικό συγκρότημα κάνει πρεμιέρα σήμερα στη διοργάνωση της Κροατίας, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία στο Ζάγκρεμπ

Eurokinissi

Με τις υψηλές βλέψεις - που φτάνουν μέχρι και σε χρυσό μετάλλιο - να μην κρύβονται από κανέναν στην ομάδα, η Εθνική πόλο ανδρών κάνει σήμερα «ποδαρικό» στις υποχρεώσεις της για τη νέα χρονιά με «βουτιά στα βαθιά», συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινά στην Κροατία και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Γενάρη. Το ελληνικό συγκρότημα, έχοντας εξασφαλίσει τον κορυφαίο στόχο της χρονιάς, που είναι η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας το καλοκαίρι, αλλά και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουσίμα, ταξίδεψε στην Κροατία με αποκλειστική επιδίωξη τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στόχος της Εθνικής είναι αρχικά να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, του μοναδικού που λείπει από την πλούσια συλλογή διακρίσεών της. Οι ελληνικές φιλοδοξίες πάντως δεν σταματάνε εκεί και φτάνουν μέχρι την κατάκτηση της πρωτιάς στη διοργάνωση.

Μιλώντας για την αποστολή της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιδιώξει να παραμείνει στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο, διεκδικώντας τη μέγιστη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Ελληνας τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η εικόνα τους στη διοργάνωση θα είναι βελτιωμένη κι άλλο.

Ο όμιλος της Εθνικής και το νέο σύστημα διεξαγωγής

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, η Εθνική θα βρεθεί στον 2ο όμιλο της 1ης κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ, με αντιπάλους την Ουγγαρία, απέναντι στην οποία ανοίγει σήμερα τις υποχρεώσεις της (20.00 - ΕΡΤ3), την Ιταλία (6/1, 20.00 - ΕΡΤ3) και τη Γεωργία (8/1, 18.00 - ΕΡΤ3). Σημειωτέον, με βάση τις αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης υπάρχουν δύο κατηγορίες (1η και 2η), με δύο ομίλους στην καθεμία. Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων της 1ης κατηγορίας (δηλαδή 4 συνολικά) προκρίνοντας απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι τρίτες και οι τέταρτες προκρίνονται στους αγώνες μπαράζ μαζί με τις δύο πρώτες ομάδες των ομίλων της 2ης κατηγορίας, προκειμένου να συμπληρωθεί η οκτάδα.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1η κατηγορία: 1ος όμιλος: Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο. 2ος όμιλος: Ουγγαρία, Ιταλία, Ελλάδα, Γεωργία.

2η κατηγορία: 1ος όμιλος: Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα. 2ος όμιλος: Ρουμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Σλοβακία.

Με πρώτο στόχο την οκτάδα

Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, η Εθνική ξεκινά με στόχο την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, άρα την κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις. Ετσι, η σημερινή πρεμιέρα κόντρα στους Μαγυάρους θεωρείται ιδιαίτερα κομβική για το ελληνικό συγκρότημα, αφού ουσιαστικά η Ουγγαρία αποτελεί το ένα από τα δύο σημαντικότερα εμπόδια (μαζί με την Ιταλία) για την Εθνική. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, επικρατεί αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της αποστολής της ομάδας σήμερα, κάτι που πέρα από τους πολύτιμους βαθμούς θα δώσει και ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ