Παρασκευή 12 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
«Επεσε» μαχόμενος o Ολυμπιακός

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στη Βαρκελώνη, με 86-78 από την Μπαρτσελόνα για την 20ή αγωνιστική της Euroleague. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι», με απολογισμό 11-9, έπεσαν στην 8η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, παραμένοντας πάντως κοντά στη «ζώνη» της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Από την πλευρά της, η καταλανική ομάδα με 14-6 διατηρήθηκε 2η, μαζί με τη Βίρτους Μπολόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Ολυμπιακός, παρά την ...εκνευριστική ευστοχία των παικτών της Μπαρτσελόνα στα σουτ τριών πόντων, έβρισκε τους τρόπους να απαντά στο επιθετικό κομμάτι - κυρίως με τον Πίτερς - και να διατηρεί την επαφή του στο σκορ (27-20 στο 10', 44-41 στο ημίχρονο).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των «ερυθρόλευκων» και έχτισαν διψήφιες διαφορές στο σκορ, φτάνοντας το προβάδισμά τους μέχρι και στο +15 (69-54 στο 28'). Στην τελευταία περίοδο όμως η ελληνική ομάδα αντέδρασε, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με τους Γουίλιαμς Γκος, Πίτερς και ΜακΚίσικ να «τραβάνε κουπί» στο σκοράρισμα, σιγά σιγά «ροκάνισε» τη διαφορά, φτάνοντας πρακτικά σε απόσταση ενός σουτ λίγο πριν από το τέλος (79-76 στο 38'). Τελικά όμως ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την αστοχία του στα κρίσιμα σουτ των τελευταίων λεπτών, γνωρίζοντας την ήττα.

Για τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Πίτερς με 22 πόντους, ενώ βοήθησε αρκετά στην παρ' ολίγον ανατροπή και ο Γουίλιαμς Γκος με 12. Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα καλύτεροι ήταν οι Πάρκερ (21 π.), Γ. Ερνανγκόμεθ (16 π.) και Σατοράνσκι (13 π.).

  • Ο Ολυμπιακός παραμένει επί ισπανικού εδάφους για τη δεύτερη συνεχόμενη υποχρέωσή του στο πλαίσιο της Euroleague αυτήν τη βδομάδα, αντιμετωπίζοντας απόψε την Μπασκόνια στη Βιτόρια της Χώρας των Βάσκων (21.30 - Novasports Prime). Απέναντι σε μια ομάδα η οποία θεωρείται περισσότερο στα μέτρα τους, αν και έχει κι εκείνη βλέψεις για συμμετοχή στα πλέι οφ (αυτήν τη στιγμή είναι 11η με απολογισμό 10-10), οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να «ρεφάρουν» την ήττα στη Βαρκελώνη και να πάρουν το «διπλό» που θα τους ξαναβάλει ακόμα πιο γερά στη διεκδίκηση της 4ης θέσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ