Τετάρτη 17 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«The Last Bird» στους «Μοντέρνους Καιρούς»

Συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του Γενάρη στο θέατρο «Μοντέρνοι Καιροί» (Δαμοκλέους 8, Γκάζι) η παράσταση «The Last Bird» του Keith Johnstone, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του Frank Totino, φίλου και επί χρόνια στενού συνεργάτη του συγγραφέα.

Ενα ορφανό κορίτσι μαζί με τον παππού της αναζητούν το τελευταίο πουλί μέσα σε μία εμπόλεμη ζώνη. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις φρικαλεότητες του πολέμου. Είναι οι άνθρωποι που παραμένουν αγνοί, ενώ όλα γύρω τους διαλύονται. Οι ίδιες οι λέξεις δεν έχουν πια το ίδιο νόημα.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1971 στη Δανία, σε μια εποχή όπου τρομακτικές εικόνες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ είχαν κατακλύσει τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ενώ ο συγγραφέας άντλησε επίσης έμπνευση από τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα της Αλγερίας εναντίον των Γάλλων, την αγγλική παρουσία στην Τασμανία και τη βελγική κυριαρχία στο Κονγκό.

Ερμηνεύουν οι: Κωνσταντίνος Αγγελής, Αθηνά Βαλαντάση - Μαντέλλου, Κρίστι Βυθούλκα, Νικόλας Δρανδάκης, Γιώργος Κασαπάκης, Μάρω Λεσιώτη, Ιάσονας Μαμωνάς, Λαμπρινή Ξένου, Δέσποινα Χρυσικού

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Το έργο περιέχει σκηνές λεκτικής και σωματικής βίας. Συστήνεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 15 ετών με συνοδό.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Ομαδικό, οικογενειακό, φοιτητικό, ανεργίας, ΑμεΑ: 12 ευρώ

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων καλέστε στο 6987070334.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ