Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΠΑΣΠ αυτοπαρουσιάζεται...

Ποιος φοβάται τις συλλογικές διαδικασίες στους φοιτητικούς συλλόγους; Την απάντηση, μας τη δίνει μόνη της η κυβερνητική παράταξη, η ΠΑΣΠ, μέσα από κείμενο (με σφραγίδα του ΚΣ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) με... οδηγίες προς ναυτιλλομένους, δηλαδή, προς τα στελέχη της, στις πρόσφατές (17/4) φοιτητικές εκλογές.

Το πρώτο κεφάλαιο αυτών των οδηγιών αναφέρεται στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που, με βάση τα καταστατικά των περισσότερων συλλόγων, γίνεται πριν τις εκλογές. Η ΠΑΣΠ λοιπόν, σχετικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση λέει: «Σε μερικές σχολές γίνεται σε άλλες όχι. Εμείς δεν το επιδιώκουμε»(!). Να, λοιπόν, η παραδοχή τους ότι δε θέλουν να ακούγεται η φωνή των φοιτητών, δε θέλουν ζωντανούς συλλόγους, με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά τους αρκεί να μετρούν τα «κουκιά» τους από τις κάλπες.

Οι οδηγίες της ΠΑΣΠ παρακάτω γίνονται σαφέστερες καθώς αναφέρονται στην περίπτωση που γίνονται γενικές συνελεύσεις και στη στάση που καλεί τα μέλη της να κρατήσουν: «Φροντίζουμε (ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί στη σχολή), να στρέφουμε το ενδιαφέρον σε ζητήματα που αφορούν τη σχολή ή την ανοργανωσιά του Συλλόγου που ευθύνονται οι άλλοι καθώς με τη στάση τους υποβαθμίζουν το κύρος των οργάνων». Τώρα, μάλιστα! Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Και συνεχίζει το ίδιο κείμενο: «Αποφεύγουμε (όπου δεν είναι επαρκής η συνδικαλιστική παρουσία) να μπαίνουμε σε συζητήσεις για Μάαστριχτ κλπ. Επιχειρούμε να "παίξουμε" στην αντιπαράθεση ΕΑΑΚ - ΠΚΣ». Εδώ πια γίνεται ξεκάθαρο το τι θέλουν ή μάλλον τι δε θέλουν να συζητιέται στις γενικές συνελεύσεις.

Δε θέλουν να ανοίγει η συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα της Παιδείας, για τις ευρωεντολές υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης που η κυβέρνησή της υλοποιεί, αλλά προσανατολίζονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, σε κοκορομαχίες για να κρατούν σε «λήθαργο» τους φοιτητές. Αυτή η τακτική, είναι αντίστοιχη της τακτικής ρουσφετιών, της διανομής ιλουστρασιόν φυλλαδίων προς τέρψη των οφθαλμών κι ύπνωσης των συνειδήσεων, της αγοραπωλησίας ψήφων, που πρωταγωνιστεί με το συνεταιράκι της τη ΔΑΠ.

Και μετά από όλα αυτά, επιχειρούν να το «παίξουν» και «αριστεροί». Μόνο που δεν πείθουν κανένα.


Γ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ