Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Στους δρόμους ξανά στις 25 Γενάρη

Ολη η εκπαιδευτική κοινότητα απορρίπτει το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και απαιτεί να μην κατατεθεί

Για «ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», για «να μη γίνει νόμος η αδικία», φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη, κλιμακώνοντας τον αγώνα ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών - «μη κρατικών» πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στην Καμάρα, στην Πάτρα στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Η βδομάδα ξεκίνησε με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων στις σχολές, στο πλαίσιο και της απόφασης η οποία πάρθηκε στη σύσκεψη συντονισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα. Περισσότεροι από 30 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συμμετείχαν, καλώντας σε κλιμάκωση με συνελεύσεις, καταλήψεις, το συλλαλητήριο στις 25 Γενάρη και νέο συντονισμό. «Ηδη εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μετά από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις, συντονίζονται και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Ολη η εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, μαθητές και γονείς, απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Να μην κατατεθεί!», τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.


«Κλειστά σχολεία ξανά! Και όλοι οι μαθητές στους δρόμους! Το υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να πάρει πίσω τα άθλια σχέδιά του!», δηλώνουν οι μαθητές, συμμετέχοντας και στο νέο συλλαλητήριο. «Απαιτούμε χρηματοδότηση, ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Απαιτούμε σχολείο και πανεπιστήμιο που δεν μας κλείνουν την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Παιδεία που δεν διαχωρίζει τα παιδιά, αλλά τα βοηθά όλα να προοδεύουν», τονίζει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών, η Συντονιστική Επιτροπή φέρνει μπροστά στις ευθύνες του το υπουργείο και αναφέρει: «Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, αφού πρώτα έγινε υπουργείο "Ιδιωτικής" Παιδείας και υπουργείο "εξετάσεων", τώρα γίνεται και υπουργείο "απειλών". Αντί να μας ακούσουν και να κάνουν πράξη τα αιτήματά μας, μας εκβιάζουν με webex και αποβολές, ενώ έστειλαν ΜΑΤ να προσαγάγουν ανήλικα παιδιά σε σχολείο στην Κέρκυρα! Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν τους είδαμε να νοιάζονται όταν δεν γίνεται μάθημα επειδή έχουμε κενά σε καθηγητές, όταν βρέχει και πλημμυρίζουμε, ή όταν έχει πάγο και κρυώνουμε! Το μόνο που τους νοιάζει είναι εμείς να δεχόμαστε αμάσητα να μας κλέβουν το μέλλον όσο κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι κολλεγιάρχες και οι έμποροι πτυχίων!».

«Παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε μαζί. Από τους καθηγητές μας που μας ενημερώνουν και στέκονται στο πλευρό μας. Από όλο τον λαό που μας λέει μπράβο! Τώρα θα γίνουμε περισσότεροι! Γιατί τώρα είναι ώρα αγώνα! Για την Παιδεία μας και τη ζωή μας!», δηλώνουν οι μαθητές, που σε αυτόν τον αγώνα έχουν συναντηθεί και με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν επιτρέπουν να περάσουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας, που στρέφονται ενάντια στις αγώνες και στο μέλλον των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ