Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 31 ΓΕΝΑΡΗ
Καθημερινή μαζική δράση στα εργοτάξια και στα γιαπιά για την επιτυχία της μάχης

Δεύτερη μέρα απεργίας σήμερα στα εργοτάξια του Μετρό

Περιοδείες σε εργοτάξια στην Κρήτη
Περιοδείες σε εργοτάξια στην Κρήτη
Με μαζικές διαδικασίες, με καθημερινές συγκεντρώσεις και συζητήσεις σε εργοτάξια, παράλληλα με κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για την οργάνωση του κλάδου, προετοιμάζοντας την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 31 Γενάρη.

Πρόκειται για έναν ακόμα αγώνα ανάμεσα σε όσους ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους σε όλη τη χώρα με επίκεντρο τις διεκδικήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλα μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με προοπτική την πανελλαδική απεργιακή κλιμάκωση στις 28 Φλεβάρη.

Χθες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνέχισε με συγκεντρώσεις σε μικρά και μεγαλύτερα εργοτάξια στην Αθήνα.

Ενώ από χθες είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η 48ωρη απεργία σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Αττική, στα εργοτάξια της εταιρείας «AVAX» στην κατασκευή της νέας γραμμής του Μετρό στην Αττική. Η καθολική συμμετοχή στην πρώτη μέρα της απεργίας έδωσε το στίγμα της επιτυχίας της, ενώ σήμερα θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση.

Στην απεργία στις 31 Γενάρη θα συμμετάσχει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, που καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Προηγουμένως, την Κυριακή 28 Γενάρη, προχωρά σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 11 π.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα 108, «γυάλινο» κτίριο, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού και Φραγκούδη). Ακόμα, απόφαση συμμετοχής στην απεργία για τους ηλεκτρολόγους που εργάζονται στην εγκατάσταση έχει κηρύξει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής.

Από συγκέντρωση του Συνδικάτου με οικοδόμους σε μεγάλο εργοτάξιο στο κέντρο της Αθήνας
Από συγκέντρωση του Συνδικάτου με οικοδόμους σε μεγάλο εργοτάξιο στο κέντρο της Αθήνας
Ομοσπονδία και Συνδικάτα διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα με υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα ασφάλισης. Υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Εργασίας για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στους ασφαλισμένους μετά το 1993 και κήρυξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) ως γενικώς υποχρεωτικής. Επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας. Ενταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ