Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤ.

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Στράτωνα Ναυπακτίας. Στην Κατοχή ήταν υπεύθυνος του ΕΑΜ και του ΚΚΕ στο χωριό του.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος μας αποχαιρέτησε - ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο - στις 20 Απρίλη 2002. Θάφτηκε στις 22 Απρίλη στο χωριό του, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Τον διέκρινε η σεμνότητα και η τόλμη. Ως το θάνατό του παρέμεινε σταθερός στις πεποιθήσεις του και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Αιώνια η μνήμη του.

Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Μοσχάτου 50 ευρώ.

Ο φίλος του Κ. Σ.

* * *

Εφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, στα 90 του, πλήρης ημερών, ο συναγωνιστής και οικογενειακός φίλος μας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΑΚΟΣ, δικηγόρος.

Τον Παντελή τον γνωρίσαμε καλά στη διάρκεια της πολύχρονης νομικής υποστήριξής του στους αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Μετά τη σύλληψή του από την Απριλιανή χούντα των επίορκων συνταγματαρχών, ρίχτηκε - τελικά - στο στρατόπεδο Παρθένι Λέρου, αντιμετωπίζοντας με περηφάνια, αξιοπρέπεια και παλικαριά την πολύχρονη κράτησή του.

Ο Παντελής αξιώθηκε ως το τέλος του να ζήσει σε θερμό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Στην αξέχαστη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κώστας και Κούλα Μαραγκουδάκη

* * *

Ο Ιωάννης Αλκιβιάδου Στραγάλης πρόσφερε στην ΚΟ Ευρυτανίας 500 ευρώ, τιμώντας τη συνεπή και επίμονη αγωνιστική πορεία του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ, στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΟ Ναυτεργατών.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Αννα προσφέρει στην ΚΟ Ναυτεργατών 90 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στελεχών του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ και ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ, προσφέρω 300 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, που δίνει τη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Παύλος Αποστολόπουλος

* * *

Στη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα. Των κομμουνιστών τους οποίους το ελληνικό κράτος παρέδωσε στους κατακτητές στα διάφορα ξερονήσια, αυτών που άφησαν τα κόκαλά τους στον Αϊ Στράτη και στα άλλα νησιά εξορίας, στις φυλακές, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι στα βουνά, στις θάλασσες, μέσα και έξω από την πατρίδα, στη μνήμη όλων που πολέμησαν τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ για να συνεχίσει τον αγώνα για το μεγάλο όραμα του σοσιαλισμού.

Π. Κ. Σ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ.

Ο σύζυγος Τριαντάφυλλος

Η κόρη της Ευανθία, ο γαμπρός της Σωκράτης

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών: ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ και ΣΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑ ΓΚΡΙΖΙΩΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΛΩΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΔΩΣΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΔΟΥ, οι οποίοι πολέμησαν με αυταπάρνηση ενάντια στους κατακτητές και τους «συμμάχους» μας για τη λευτεριά της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρω 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μιλτιάδης Πελώνης (Οδυσσέας)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ