Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Στα βήματα του νέου προέδρου της ΕΡΤ

Στον «πρωταθλητισμό» της ΕΡΤ στοχεύει ο νέος της πρόεδρος Αγγελος Στάγκος, όπως είπε χτες στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο νέος πρόεδρος έδωσε μία πρώτη «γεύση» για τα μέτρα που θα πάρει στο εσωτερικό της ΕΡΤ, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων. Μίλησε με έμφαση για τις δυνατότητες που έχει η ΝΕΤ για να γίνει «πρωτοπόρος» στον τομέα της ενημέρωσης, σημειώνοντας συγχρόνως πως «πρέπει να σπάσουμε την αντίληψη ότι αυτά που λέει η ΝΕΤ είναι αυτά που λέει η κυβέρνηση». Να σημειώσουμε ότι ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει τα ηνία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε εποχές προεκλογικής περιόδου, που θα φανεί εάν ή όχι η ΕΡΤ όντως θα καταφέρει να «σπάσει» τα κυβερνητικά «δεσμά» της, προσφέροντας στους πολίτες έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Ο Αγγελος Στάγκος φάνηκε διατεθειμένος να «ξεκαθαρίσει» και ορισμένα σημαντικά εσωτερικά προβλήματα της ΕΡΤ, όπως είναι η αργομισθία και το θέμα των παραγωγών. Αποφασίστηκε όπως είπε η ενίσχυση της Επιτροπής Κοστολογίου, η οποία θ' ασχολείται και με τον έλεγχο της παραλαβής των παραγωγών. Η επιτροπή θα κοστολογεί και τη συμμετοχή της ΕΡΤ στις παραγωγές με τιμές της αγοράς. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής. Χαρακτήρισε «ανελέητο εχθρό» τους αργόμισθους, λέγοντας πως ήδη έχει ζητήσει στοιχεία και πως το θέμα αυτό θα το παλέψει, φθάνοντας και μέχρι τη σύγκρουση. Ελεγχος, όμως, θα υπάρξει και για όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. Ο Αγγελος Στάγκος υπογράμμισε πως θα πρέπει «ν' ασκούν διοίκηση και όχι συνδικαλισμό». Και αυτό ισχύει από τους διευθυντές μέχρι τους προϊσταμένους, οι οποίοι θα πρέπει ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο πλαίσιο των βελτιώσεων, που επιχειρεί ο νέος πρόεδρος, θα υπάρξει ενίσχυση όπως είπε ο Αγγελος Στάγκος και με μετεγγραφές στελεχών από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεν απέκρυψε το γεγονός ότι η ΕΡΤ θα ζημιωθεί οικονομικά, αφού για τα δικαιώματα έδωσε περίπου 2,8 δισ. που μαζί με τα έξοδα θα ανέλθουν σε 3,5 δισ. Η ΕΤ-1 που θα μεταδώσει το Μουντιάλ στοχεύει στην αύξηση της θεαματικότητας και των εσόδων της.

Σε σχέση με την προετοιμασία της ΕΡΤ για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε πως πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα τεχνικών. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει στην πρόσληψη 240 τεχνικών. Παράλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο Κώστας Κέκης.

Την ικανοποίησή του ο νέος πρόεδρος εξέφρασε για την πορεία της ΕΡΑ, ενώ για τους περιφερειακούς σταθμούς είπε πως υπάρχουν σταθμοί που είναι «σαν να μην υπάρχουν» και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ