Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μάγεψαν η Μ. Φαραντούρη και η Γ. Νέγκα

RIZOSPASTIS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε ένα κατάμεστο «Παλλάς» η συναυλία - αφιέρωμα της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα σε τραγούδια από τον ελληνικό, κυρίως, κινηματογράφο.

Την παράσταση παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνεχάρη θερμά τις δύο ερμηνεύτριες, ενώ η Μαρία Φαραντούρη επισημαίνοντας την παρουσία του από σκηνής τού αφιέρωσε το τραγούδι «Της ξενιτιάς», που το ερμήνευσε εξαιρετικά. Το «παρών» στη συναυλία έδωσαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της ξεχωριστής συναυλίας που ετοιμάζουν οι δύο «κυρίες» του ελληνικού τραγουδιού, η συναυλία θα επαναληφθεί και στις 14 Μάρτη, πάλι στο «Παλλάς».

Στην παράσταση που ετοίμασαν με αγάπη και προσοχή οι δύο ερμηνεύτριες, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη παρακαταθήκη, παρουσιάστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζιδάκι, του Τάκη Μωράκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων.

Τις ερμηνεύτριες πλαισίωσε ένα εξαιρετικό σύνολο μουσικών, υπό την ενορχήστρωση του Τάκη Φαραζή.


RIZOSPASTIS


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ