Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Ανεβαίνοντας το λόφο...

Ο Χιου Γκραντ είναι... «Ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό»
Ο Χιου Γκραντ είναι... «Ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό»
Ενα γουέστερν εποχής και μια υπέροχη σάτιρα κερδίζουν την προσοχή μας απόψε το βράδυ. Από την Ουαλία στις αρχές του αιώνα, μέχρι την Αγρια Δύση των δούλων και των δουλεμπόρων.

«Γκουερίλο», σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ.

Καθώς γυρίζει στην πόλη του, ο γουνέμπορος Τζο δέχεται επίθεση από μια ομάδα Ινδιάνων. Του αρπάζουν όλες τις γούνες και του αφήνουν ένα δραπέτη σκλάβο, τον Τζόζεφ. Ο Τζο είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τους Ινδιάνους για να πάρει πίσω ό,τι του ανήκει. Πριν προλάβει όμως να κάνει κάτι, οι Ινδιάνοι δέχονται επίθεση από την ομάδα του Χάουι. Τους παίρνουν τις γούνες και κρατούν ως όμηρο τον Τζόζεφ, ο οποίος όμως είναι αποφασισμένος να ξεφύγει. Πρωταγωνιστούν: Μπαρτ Λάνκαστερ, Τέλι Σαβάλας, Οσι Ντέιβις, Σέλεϊ Γουίντερς, Νικ Κράβατ κ.α. (ΕΤ-1, 22.00).

«Ο Εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό», σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μόνγκερ.

Σ' ένα γραφικό χωριό της Ουαλίας του 1917, φτάνουν δύο Αγγλοι χαρτογράφοι, με σκοπό να αποτυπώσουν την περιοχή. Προς μεγάλη όμως απογοήτευση των χωρικών, το ύψωμα που δεσπόζει στο χωριό τους είναι λιγότερο από 1.000 πόδια, άρα δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον εθνικό χάρτη. Οι Αγγλοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, αγνοώντας τι σημαίνει ουαλικό πείσμα, καθώς η «μεταμόρφωση» του λόφου σε βουνό παίρνει εθνικές διαστάσεις... Πρωταγωνιστούν: Χιου Γκραντ, Τάρα Φιτζέραλντ, Ιαν Χαρτ (MEGA, 01.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ