Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο αγώνας να κλιμακωθεί, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στους βιοπαλαιστές αγρότες

Το Μπλόκο της Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Κ. Παπαδάκης
Το Μπλόκο της Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Κ. Παπαδάκης
«Το ΚΚΕ ήταν και είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους»: Το μήνυμα αυτό μετέφερε στο Μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε-65 ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης, κατά την επίσκεψή του στον χώρο το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αγρότες τον υποδέχτηκαν με χαρά, του ανέφεραν τα προβλήματά τους και του ζήτησαν να τους μιλήσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη, καθώς τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ικανοποιούν τους αγρότες, είναι ένα τίποτα. Ασκησε επίσης κριτική στα κόμματα που στηρίζουν και ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την ΚΑΠ, που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η συζήτηση που ακολούθησε, με όλο το μπλόκο να έχει συγκεντρωθεί στον χώρο για να ακούσει και να συνομιλήσει με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΕ και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, π.χ. σε Γερμανία και Γαλλία. «Η ασπίδα σας είναι ο αγώνας», ανέφερε και τόνισε ότι για πρώτη φορά οι αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται είναι πρώτο θέμα στην Ευρώπη.

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Επιπλέον, στο Μπλόκο του Πλατύκαμπου Λάρισας βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος στον Πλατύκαμπο
Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος στον Πλατύκαμπο
«Ποιους εξυπηρετεί η ΚΑΠ;». «Τι είναι αυτό που βγάζει τους αγρότες της Ευρώπης στον δρόμο;». «Ποια είναι τα βασικά τους προβλήματα;». «Τι στάση κράτησαν οι Ελληνες ευρωβουλευτές όταν ψηφιζόταν η νέα ΚΑΠ 2023 - 2027 στο Ευρωκοινοβούλιο;». «Γιατί η ΕΕ χρηματοδοτεί με πολλά δισ. ευρώ τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μας μοιράζουν ψίχουλα;». «Πώς μπορεί να νικήσει ο αγώνας μας;». Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχόλησαν τη συζήτηση με τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι αναγνώρισαν τη σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους.

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, αφού μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, κάλεσε όλο τον λαό να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους και σημείωσε ότι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική, που συναποφασίζεται και υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις με κριτήριο την κερδοφορία των εμποροβιομήχανων, οδηγεί σε συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής, μεγαλύτερο έλεγχό της από τα μονοπώλια και ξεκλήρισμα ενός σημαντικού αριθμού βιοπαλαιστών αγροτών».

Υπενθύμισε ότι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συμπλέουν στις παραπάνω κατευθύνσεις, γεγονός που αποτυπώνεται και στην κοινή τους στάση στις περισσότερες ψηφοφορίες, όπως και σε αυτή για την ΚΑΠ 2023 - 2027.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ