Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπρεχτ - Βάιλ - Αϊσλερ ενάντια σε έναν κόσμο γερασμένο...

Μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο κομμουνιστή διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ, που έθεσε τη δημιουργία του για να μας προετοιμάσει «για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν», αλλά και στους σπουδαίους Χανς Αϊσλερ και Κουρτ Βάιλ, οι οποίοι έγραψαν τις περισσότερες μουσικές στα ανεβάσματα των θεατρικών του έργων, συνέθεσαν όπερες και μελοποίησαν τα ποιήματά του, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» κόσμος όλων των ηλικιών φανέρωσε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για εκδηλώσεις που «φωτίζουν» τη ζωή και το έργο μεγάλων δημιουργών που απέδειξαν πως «σε σκοτεινούς καιρούς και η τέχνη πρέπει να αποφασίσει».

Στην εκδήλωση μίλησε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Ακολούθησε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιώργος Ζιαβράς διηύθυνε μουσικό σύνολο αποτελούμενο από τους μουσικούς Ana Chifu, Ελευθερία Πολογεώργη (Φλάουτα), Κώστα Τζέκο, Μαρία Σαρρή, Ειρήνη Αμανατιάδου (Κλαρινέτα), Φώτη Αθανασίου, Στέργιο Πολύζο (Σαξόφωνα), Δημήτρη Ντακοβάνο, Δημήτρη Κουφαλάκο (Φαγκότα), Νίκος Σαρρή, Χριστίνα Καλαμπαλίκη (Τρομπέτες), Σταύρο Κλαβανίδη (Τρομπόνι), Κωνσταντίνο Ασλανίδη (Τούμπα), Παναγιώτη Ζιάβρα (Κρουστά), Πτολεμαίο Αρμάο (Κιθάρα), Γιώργο Ρούλο (Κοντραμπάσο), Παναγιώτη Γιαννακάκη (Πιάνο), Χρήστο Ζερμπίνο (Ακορντεόν).


Τα μουσικά κομμάτια από τα θεατρικά έργα «Η όπερα της πεντάρας» (1928), «Η άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόνι» (1927 - 1929) και «Στρογγυλοκέφαλοι - Σουβλεροκέφαλοι» (1932) ερμήνευσαν εξαιρετικά οι Γιώργος Ιατρού και Γιώργος Σαμαρτζής.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ