Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σπουδαία επιτυχία για τις Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Το ελληνικό ντουέτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Associated Press

Μία ακόμα σημαντική επιτυχία ήρθε για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα κατά τη χθεσινή μέρα από το αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με το ντουέτο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και της Σοφίας Μαλκογεώργου να πετυχαίνει τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο, συγκεντρώνοντας 236.783 βαθμούς στο σύνολο, καθώς οι δύο αθλήτριες εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους, το οποίο βαθμολογείται από τους κριτές με 87,4500 στην καλλιτεχνική εκτέλεση και με 149,3334 στην εκτέλεση. Θυμίζουμε ότι στον τελικό του τεχνικού μέρους, που είχε προηγηθεί, οι Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου είχαν καταλάβει την 8η θέση με 245.908 βαθμούς.

Οι ελληνικές διακρίσεις στην καλλιτεχνική κολύμβηση συνεχίστηκαν και στο ομαδικό, με την ελληνική ομάδα να προκρίνεται στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος. Οι Μαρία Αλζιγκούζη, Θάλεια Δαμπάλη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Σοφία Ρηγάκου αγωνίστηκαν στα προκριματικά και με 270,9751 βαθμούς που συγκέντρωσαν για το πρόγραμμά τους κατέλαβαν την 8η θέση, που τους έφερε εντός της 12αδας που προκρίθηκε στον τελικό.

ΠΟΛΟ: Για την πρωτιά η Εθνική ανδρών

Με στόχο την κατάκτηση της πρωτιάς στον 2ο όμιλο του τουρνουά πόλο ανδρών, η οποία οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα τη Γαλλία (18.00 ΕΡΤ3) για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Πρόκειται ουσιαστικά για το ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων του ομίλου (αμφότερες έχουν 2 στα 2), το οποίο θα κρίνει την ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση, στέλνοντας τον 2ο στον έξτρα γύρο των χιαστί αγώνων. Για το πρώτο σημαντικό τεστ στη διοργάνωση (σε σχέση με τις νίκες επί της Κίνας και της Βραζιλίας) έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα των διεθνών απέναντι στη Γαλλία και για την επίτευξη του στόχου της πρωτιάς.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Βουτάει στα ...βαθιά ο Τσίρικος

Με στόχο να κάνει την υπέρβαση, κερδίζοντας μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Θάνος Τσίρικος ρίχνεται σήμερα στο κυνήγι της διάκρισης στο άθλημα των καταδύσεων, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτό. Ο νεαρός πρωταθλητής, στην τέταρτη παρουσία του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, θα πάρει μέρος στο αγώνισμα των 10 μ. σταθερού βατήρα, αρχίζοντας τις προσπάθειές του από τον σημερινό προκριματικό (11.30 ώρα Ελλάδας), με πρώτο στόχο να περάσει στον αυριανό τελικό (17.30 - ERT Sports 2), κάτι που θα του δώσει και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με το βλέμμα στο Παρίσι

Αντίστροφα μετρούν για την έναρξη των υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην κολύμβηση, που ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης από την Κυριακή 11/2, οπότε πραγματοποιείται η πρεμιέρα του αγωνίσματος στην Ντόχα. Η αποστολή που αναχώρησε χθες για την πρωτεύουσα του Κατάρ είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς για πρώτη φορά η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 20 κολυμβητές, εκ των οποίων 11 άνδρες και 9 γυναίκες. Στόχος των ελληνικών «δελφινιών», εκτός της διάκρισης στη διοργάνωση, είναι και η επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων Ολυμπιακών προκρίσεων πέραν των 5 αθλητών (Χρήστου, Γκολεμέεφ, Ντουντουνάκη, Μπίλας, Σίσκος). Γι' αυτό η έμφαση δίνεται στα αγωνίσματα της σκυταλοδρομίας, όπου - επίσης για πρώτη φορά - η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε 6 από αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ