Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
«Στο πόδι» οι αγρότες σε όλη τη Μακεδονία

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών αλλά και της Εγνατίας Οδού προχώρησαν και χτες οι αγρότες στα μπλόκα της Μακεδονίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αγρότες των Γρεβενών προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από τις 3 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας. Στο πλευρό τους βρέθηκε η πλειοψηφία των συλλόγων και φορέων του νομού, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους και ότι ο αγώνας αυτός αφορά όλο τον λαό.

Οι αγρότες της Εορδαίας και της Βεγορίτιδας απέκλεισαν την Εθνική Οδό Κοζάνης - Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα, από τις 4 έως τις 5.30 μ.μ.

Οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Καστοριάς προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου και με αγροτικά μηχανήματα άδειασαν κοπριά στον αύλειο χώρο.

Παράλληλα, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα και προγραμματίζουν, σήμερα το μεσημέρι, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας - Μπίτολα από τις 12 μ. και για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς προχώρησαν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο Δερβένι, ενώ μπλόκο στήθηκε και στη Χαλκηδόνα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας.

Χτες το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων βρέθηκαν μπροστά σε φραγμό των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να κλείσουν με τα τρακτέρ την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τα διόδια των Μαλγάρων. Τελικά προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στην Πέλλα παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα σε Αριδαία και Γυψοχώρι. Οι αγρότες των Γιαννιτσών μετακινήθηκαν στον κόμβο Παραλίμνης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, και το ίδιο μπλόκο ενίσχυσαν αγρότες από Αθυρα και Μελίσσι ενώ το μεσημέρι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στις Σέρρες μπλόκο έστησαν στο ύψος του Στρυμονικού επί της Εγνατίας Οδού, ενώ αποκλεισμούς πραγματοποίησαν και οι αγρότες της Ημαθίας, στον κόμβο Νησελλίου και στη διασταύρωση της Νάουσας. Παράλληλα, παραμένουν τα μπλόκα σε Κουλούρα και Μακροχώρι, ενώ οι αγρότες της Χαλκιδικής έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Μουδανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ