Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί και σε άλλες χώρες

Ενώ το ΔΝΤ θυμίζει πως προτεραιότητα αποτελεί η «δημοσιονομική υπευθυνότητα»...

Τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης

Copyright 2024 The Associated

Τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης
Μέχρι το τοπικό Κοινοβούλιο της Βαρκελώνης έφτασαν τη χτεσινή νύχτα χιλιάδες τρακτέρ που μπήκαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας από διάφορες περιοχές της επαρχίας (Ταραγόνα, Γέιδα κ.ά.), καθώς και στην Ισπανία βιοπαλαιστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, πολύμορφα και δυναμικά, ζητώντας «δίκαιες τιμές» για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, περίπου 2.000 τρακτέρ κατέκλυσαν την περιοχή, ενώ αποκλεισμοί συνεχίζονταν και χτες σε διάφορες άλλες πόλεις της χώρας. Ενώ αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί για τις επόμενες μέρες, όπως διαδήλωση στις 21 Φλεβάρη μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, στη Μαδρίτη.

Στην Ιταλία, πάρα πολλά τρακτέρ παρέμεναν και χτες στην είσοδο της Ρώμης, ενώ μεταξύ άλλων έχει αναγγελθεί κινητοποίηση για σήμερα γύρω από την πλατεία Σαν Τζιοβάνι. Εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων δήλωσαν και χτες ότι αν δεν οργανωθεί συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας, Francesco Lollobrigida, αύριο, Σάββατο, τα τρακτέρ θα πλημμυρίσουν και το ιστορικό κέντρο.

Κινητοποιήσεις συνεχίζουν βιοπαλαιστές στη Βουλγαρία, με αποκλεισμούς πόλεων όπως η Ikhtimann (στα δυτικά), επισημαίνοντας πόσο βαρύ είναι το κόστος που συνεπάγεται για χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά η «Πράσινη Συμφωνία» που ΕΕ και κράτη - μέλη συνδιαμόρφωσαν για να υπερασπιστούν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια.

Στην Κύπρο, αγρότες κατέκλυσαν χτες με τρακτέρ τη Λευκωσία, διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους και έξω από τα τοπικά γραφεία της ΕΕ.

Για «δημοσιονομική υπευθυνότητα» μιλά το ΔΝΤ

Από τη μεριά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέλαβε και χτες να υπενθυμίσει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αιτήματα των αγροτών με βάση τις οικονομικές ανάγκες των αστικών κρατικών μηχανισμών. Ετσι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι ...συμπάσχει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά και ότι η ...«υπερβολική υποστήριξη» θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης των οικονομιών των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της «δημοσιονομικής υπευθυνότητας»...


ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Copyright 2024 The Associated

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ