Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κλιμακώνουμε και με κάθοδο στην Αθήνα!

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε και με κάθοδο στην Αθήνα σε συντονισμό με όλα τα μπλόκα»: Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση του μπλόκου των αγροτών της Καρδίτσας στον Ε65, μετά την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα.

Ως πρώτη κίνηση κλιμάκωσης οι αγρότες αύριο Τετάρτη το απόγευμα θα κλείσουν τον Ε65, με την οργή να είναι διάχυτη στο μπλόκο, αφού θεωρούν κοροϊδία τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, που ακόμα κι αυτά εξαναγκάστηκε να τα προτείνει υπό την πίεση των μπλόκων.

Διάχυτη είναι και η αποφασιστικότητα, αφού οι αγρότες προτείνουν διάφορες μορφές πάλης, όπως πολύωροι αποκλεισμοί κεντρικών δρόμων, έως και πορεία με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ κατέληξαν ότι θα συντονιστούν σε κοινά βήματα κλιμάκωσης με τα υπόλοιπα μπλόκα.

«Επιμένουμε για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, για 7 λεπτά στην κιλοβατώρα, αποζημιώσεις 100% από τον ΕΛΓΑ, μη εφαρμογή της ΚΑΠ και αποκατάσταση ζημιών και υποδομών από την πλημμύρα», τονίζουν.

Κλίμα συνέχισης του αγώνα επικρατεί και στα μπλόκα των αγροτών σε Κάστρο, Αταλάντη, Ανθήλη, Αλμυρό, Μάλγαρα και Καστορία, ενώ στα υπόλοιπα έως αργά το βράδυ γίνονταν ενημέρωση. Αύριο Τετάρτη άλλωστε αναμένονται αποφάσεις των συνελεύσεων στα μπλόκα και ήδη εξετάζεται η πιθανότητα για πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ