Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο πλευρό των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους

Στο πλάι των αγροτών, που αγωνίζονται διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, στέκονται οι μαθητές της Λάρισας. Τονίζουν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, γιατί είναι άδικη και εχθρική η πολιτική διαδοχικά όλων των κυβερνήσεων έως τώρα, απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες των αγροτών, των εργαζομένων, των μαθητών και της νέας γενιάς!

«Οι μαθητές της Λάρισας στεκόμαστε στο πλάι τους και μαζί τους δίνουμε αγώνα για το μέλλον μας!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, και συνεχίζει:

«Ειδικά φέτος, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, είναι περισσότερο από ποτέ ζήτημα επιβίωσης ο αγώνας τους. Εδώ και χρόνια το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι εξωφρενικό, πόσο μάλλον φέτος, που ολόκληρες παραγωγές καταστράφηκαν και ολόκληρα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης θάφτηκαν κάτω από το νερό. Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά ήταν οι πενιχρές αποζημιώσεις και κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μπορέσουν οι αγροτικές οικογένειες να μείνουν στον τόπο τους, όπως άλλωστε έγινε με όλες τις οικογένειες στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία και εμείς οι μαθητές το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα».

Σημειώνοντας το δίκιο του αγώνα των αγροτών, αφού «όλοι βιώνουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα, στη δουλειά, στο σχολείο, στο χωράφι», ξεκαθαρίζουν:

«Ο αγώνας μας είναι κοινός! Οι μαθητές στεκόμαστε με όλη μας την καρδιά δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, παλεύουμε από κοινού για τα προβλήματά μας. Υποσχόμαστε στην κυβέρνηση και στα υπουργεία τους ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Θα μας βρουν απέναντί τους! Παλεύουμε για το δίκιο μας και θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ