Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα τραγούδια της Σωτηρίας

Chatzakis Isidoros

Από την Πέμπτη 7 Μάρτη και κάθε Πέμπτη στις 21.00, επιστρέφουν για έναν ακόμα κύκλο παραστάσεων «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» στο «Πλυφά».

Η Χριστίνα Μαξούρη και εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί στήνουν και πάλι το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου.

Μαζί με τα τραγούδια, η Χρ. Μαξούρη αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας, μέσα από λόγια της ίδιας της Μπέλλου, αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν. Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως η «Περιπλανώμενη ζωή», «Δε λες κουβέντα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Μην κλαις», «Είπα να σβήσω τα παλιά», «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Μ' αεροπλάνα και βαπόρια» και πολλά ακόμα, ζωντανεύουν ξανά στην παράσταση με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι), Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι - φωνή), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα - φωνή), Αγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν).

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Χαλιώτη και της Χριστίνας Μαξούρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ