Σάββατο 17 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Αποφασιστικά στον δρόμο της διεκδίκησης οι φοιτητικοί σύλλογοι

Νέα συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις την επόμενη βδομάδα

Με αγωνιστικό πρόγραμμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, που έχει στο επίκεντρό του την πλειοψηφική απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με δράσεις που ενώνουν αυτόν τον αγώνα με τις διεκδικήσεις αγροτών και εργαζομένων από όλους τους χώρους, οι κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων μπαίνουν στην έβδομη βδομάδα τους.

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος, διεκδικούμε το αυτονόητο. Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», δήλωσαν ακόμα μια φορά οι φοιτητικοί σύλλογοι, έπειτα από τον συντονισμό φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε μετά το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης. Μέσα από τον συντονισμό, αποφασίστηκε νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα, νέες καταλήψεις σε όλες τις σχολές και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουν συντονισμένες κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις μαζί σε συντονισμό με άλλους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και εξορμήσεις σε σχολεία και γειτονιές, κάνοντας τον αγώνα τους υπόθεση όλης της κοινωνίας. Εξετάζοντας και λαμβάνοντας υπόψιν τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και την πανελλαδική απεργία, οργανώνουν πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις.


Θέτοντας στο στόχαστρο το περιεχόμενο και τη στρατηγική που προωθεί το νομοσχέδιο, οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, θέλει να προωθήσει την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από την κοινωνία προχωρώντας προς την ψήφιση και αυτό το έχει καταφέρει το φοιτητικό κίνημα και οι μαζικές κινητοποιήσεις. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη και συναινούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν με τα δίδακτρα, τα "μη κρατικά" πανεπιστήμια και ζητάνε ακόμα και την αναθεώρηση του άρθρου 16».

Σημειώνουν επίσης μεταξύ άλλων πως «μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην Εκπαίδευση».


Eurokinissi

«Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην Εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη», σημειώνουν.

Οι φοιτητές θα βρεθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 του μήνα, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Επίσης, θα βρεθούν την Τρίτη 20 Φλεβάρη στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών.

Παράλληλα δηλώνουν στήριξη στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και άλλων σωματείων ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και συμμετοχή στα συλλαλητήρια των μαζικών φορέων και της Παλαιστινιακής Κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ