Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Τηλεόραση
Διαδικασιών συνέχεια...

Την έναρξη κυρωτικής διαδικασίας αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το τηλε-σκουπίδι «Μπαρ» του MEGA. Από την ψηφοφορία απείχε ο Παύλος Αλέπης, τακτικό μέλος του ΕΣΡ, που έχει υποδειχτεί από το ΚΚΕ.

Από την περασμένη Δευτέρα, που ισχύει η απόφαση του Συμβουλίου, την οποία έχει υπογράψει ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Πρωτόπαππας, διαπιστώθηκε, όπως είπε χτες ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ Σπύρος Φλογαΐτης, ότι το MEGA παραβιάζει «το γράμμα και το πνεύμα» της απόφασης, γι' αυτό και θα κληθεί σε απολογία.

Οσον αφορά τα σημεία της απόφασης στα οποία υπάρχει παραβίαση, ο αναπληρωτής πρόεδρος δε θέλησε να δώσει διευκρινίσεις, λέγοντας ότι ισχύουν αυτές που αναφέρονται στην απόφαση. Ωστόσο, στο απυρόβλητο έμεινε το έτερο τηλε-σκουπίδι «Μεγάλος Αδελφός» που προβάλλεται από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, με τον ισχυρισμό, όπως είπε ο Σπύρος Φλογαΐτης, ότι είναι... υπό παρακολούθηση!

Παράλληλα στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι έδωσαν εξηγήσεις για τη χρήση διπλών συχνοτήτων από τους σταθμούς, τόσο το διάστημα πριν δοθούν οι ραδιοφωνικές άδειες, όσο και μετά τη χορήγηση των αδειών. Οπως δήλωσαν, στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποι των σταθμών χρησιμοποιούν διπλές συχνότητες, καθώς δεν ακούγεται το σήμα τους σε όλη την Αττική.

Οι σταθμοί που χρησιμοποιούσαν στις 12 Σεπτέμβρη 2001 διπλές συχνότητες ήταν οι: FLASH για τις συχνότητες 96,1 και 93,1, ΣΚΑΪ FM για 100,4 και 100,7, ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO για 97,1 και 102,9, ΞΕΝΙΟΣ FM STEREO για 97,4 και 94,4, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για 89,4 και 89,6, GALAXY FM για 92,1 και 91,9, ΜΕΛΩΔΙΑ για 100,0 και 103,3, PROFIT RADIO για 98,1 και 104,9, LOVE RADIO για 99,0 και 99,4.

Να σημειωθεί ότι έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της Δημόσιας Διαβούλευσης για τα Δελτία Ειδήσεων που είχε διοργανώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε επόμενη συνεδρίασή του αναμένεται να είναι στην ημερήσια διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ