Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
Αποκλεισμοί Εθνικών Οδών και τελωνείων

Λέσβος
Λέσβος
Με τον δικό τους τρόπο βρέθηκαν πλάι στους συναδέλφους τους στο Σύνταγμα οι αγρότες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και φορείς του Βόρειου Εβρου από το μπλόκο Καστανιών, ύστερα από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Βύσσας, Διδυμότειχου Ορεστιάδας και Τριγώνου, προχώρησαν χτες το μεσημέρι σε αποκλεισμό του τελωνείου Ορμενίου για φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ στον Νότιο Εβρο οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Κήπων.

«Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που κατεβαίνουν να διαδηλώσουν στην Αθήνα για τα δίκαια αιτήματά μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Τρακτέρ έχουν βγει από τη Δευτέρα και στο Νευροκόπι Δράμας, αλλά και στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Σε αποκλεισμό του τελωνείου προχώρησαν και οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκης στη Φλώρινα. Το τελωνείο Ευζώνων απέκλεισαν οι αγρότες της Παιονίας Κιλκίς.

Την είσοδο του λιμανιού της Μυτιλήνης απέκλεισαν συμβολικά οι βιοπαλαιστές αγρότες του νησιού μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ρίχνοντας συμβολικά μπάλες με άχυρα μπροστά στην πύλη εισόδου, τις οποίες έκαψαν.

Τέλος, την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κόνιτσας - Κακαβιάς στο Καλπάκι του δήμου Πωγωνίου απέκλεισαν χτες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, μέχρι το τέλος του συλλαλητηρίου στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ