Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε γιατί μας πνίγει το δίκιο!»

Κάλεσμα στους αγρότες να στηρίξουν την πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη

RIZOSPASTIS

«

Είμαστε εδώ με το δίκιο των αιτημάτων μας, με τη δύναμη των μπλόκων και των τρακτέρ, με τη συμπαράσταση του λαού», διαμήνυσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οπως κατήγγειλε, με την πολιτική τους ΕΕ και κυβερνήσεις φροντίζουν ώστε ο κόπος και ο ιδρώτας των αγροτών να γίνεται πλούτος και κέρδη για τις βιομηχανίες που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές.

«Είμαστε εδώ γιατί μας πνίγει το δίκιο. Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά και τις περιοχές μας», τόνισε και έθεσε επί τάπητος τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση στο όνομα των δημοσιονομικών συνθηκών και στόχων, πετώντας τους ψίχουλα, ενώ εξασφαλίζει επιδοτήσεις και προνόμια για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

«Δεν αντέχει ο αγροτικός κόσμος άλλα βάρη», ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί καλλιέργειες, χωρίς να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, παρότι ο εν λόγω φορέας χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους αγρότες. «Δεν δεχόμαστε ότι το καλοκαίρι θα καιγόμαστε και τον χειμώνα θα πνιγόμαστε», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές, όπως η Θεσσαλία και ο Εβρος.

«Είμαστε εδώ και διατρανώνουμε αυτό το δίκιο που κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει», σημείωσε και χαιρέτισε την αποφασιστικότητα με την οποία οργανώθηκε το συλλαλητήριο, σε πείσμα των προσπαθειών να υπονομευτεί η κινητοποίηση. «Είμαστε κίνημα διεκδικητικό», εξήγησε και μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχουν τα αγροτικά μπλόκα και την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ενάντια στον αγώνα τους κοινωνικός αυτοματισμός, κάλεσε να δοθεί απάντηση με ενότητα, όπως αυτή την ενότητα που σφυρηλατούν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις στα μπλόκα. «Εχουμε στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις. Για να λυθούν προβλήματα, να ικανοποιηθούν αιτήματα», διαπίστωσε. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι «με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις μας σπέρνουμε και θερίζουμε».

Χαιρετίζοντας την αλληλεγγύη και υποστήριξη των συνδικάτων, κάλεσε αγρότες και εργαζόμενους να συναντηθούν ξανά στον δρόμο στις 28 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ