Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου μετά από δύο χρόνια πήρε χθες ο Παναθηναϊκός, νικώντας χθες στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ με 6-5 στα πέναλτι (0-1 στην κανονική διάρκεια, 1-2 στην παράταση) στον μεταξύ τους επαναληπτικό ημιτελικό. Οι πράσινοι είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στην Τούμπα. Ο χθεσινός αγώνας σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπάμπα στο κεφάλι, στην παράταση, με τον παίκτη να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Σε ένα ανοιχτό ματς, όπου οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές, ο ΠΑΟΚ με το 1-0 της κανονικής διάρκειας (Ζίβκοβιτς 72') έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί άγγιξε την πρόκριση κάνοντας το 0-2 (Κεντζιόρα 106'), αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-2 στις καθυστερήσεις (Λημνιός 127'), στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο τερματοφύλακας του, Ντραγκόφσκι, που απέκρουσε τρία πέναλτι, ενώ για τον ΠΑΟΚ μοιραίος στάθηκε ο Σαμάτα, που αστόχησε στο κρίσιμο τελευταίο χτύπημα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57' Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76' Βαγιαννίδης), Τσέριν (84' Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος (84' Λημνιός), Ιωαννίδης (75' Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (72' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Κωνσταντέλιας (113' Μ. Αντόνιο), Τάισον (72' Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (72' Σαμάτα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ