Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
79ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ακόμα περιμένουν «στέγη»

Πάνω από είκοσι χρόνια περιμένουν το δικό τους σχολείο οι μικροί μαθητές του 79ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχει αγορασμένο οικόπεδο από τον ΟΣΚ όλο αυτό τον καιρό αλλά η ανέγερση του κτιρίου έχει μείνει στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα, από το 1980 έχει αγοραστεί από τον ΟΣΚ οικόπεδο (Πάτμου και Καραβία) για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το 79ο Δημοτικό Σχολείο. Στη συνέχεια ενώ υπήρχαν τα σχέδια για την ανέγερση όλα σταμάτησαν γιατί κάτοικοι της περιοχής εκείνη την περίοδο κινητοποιήθηκαν επειδή θεώρησαν το οικόπεδο αυτό ως χώρο πρασίνου.

Από τότε το 79ο Δημοτικό στεγαζόταν σε ένα ακατάλληλο ενοικιασμένο κτίριο, το οποίο μετά το σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη 1999 κρίθηκε ακατάλληλο για να στεγάσει μαθητές. Ετσι, δόθηκε η «προσωρινή» λύση της συστέγασης με το 48ο Δημοτικό Σχολείο σε δύο βάρδιες. Ομως, το 48ο Δημοτικό διαθέτει μόνο 10 αίθουσες ενώ το 79ο είναι 12θέσιο. Ετσι, χρησιμοποιούνται και οι βοηθητικοί χώροι για να στεγάσουν τους 240 μαθητές του 79ου Δημοτικού.

Μάλιστα, φέτος το σχολείο έχει μπει και στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και θα εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τους μαθητές, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της εξεύρεσης αίθουσας να εντείνεται. Επίσης, οι επιχορηγήσεις που δίνονται από τον δήμο για να γίνει μια τέτοια εγκατάσταση είναι ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κατάσταση από τη στιγμή που τα χρήματα που υπάρχουν δεν επαρκούν για να αγοραστούν καινούρια θρανία, καρέκλες ή ακόμα και να πληρωθεί ο ηλεκτρολόγος που θα κάνει την εγκατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ