Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπάρχει και καλό ... ξεκλήρισμα με «βελτίωση της ΚΑΠ»

Στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που συνεχίζονται για 5η βδομάδα, η κυβέρνηση επιστρατεύει αυταπάτες για να μοιράσει στους αγροτοπαραγωγούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην παραγωγή, κάνοντας λόγο για «ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την άφιξή του χτες στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ...μεταφέρει εκεί την «κραυγή αγωνίας των αγροτών». Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε να καθησυχάσει κάνοντας λόγο για αλλαγές «τόσο τεχνικές όσο και δομικές» στην ΚΑΠ, λες και υπάρχει «καλό» ξεκλήρισμα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Το θράσος της κυβέρνησης, όπως και όλων των κομμάτων που στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, είναι απύθμενο! Οι ίδιοι που ευθύνονται για τα αδιέξοδα των αγροτών, αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ σε βάρος τους, αυτοί που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο και εφάρμοσαν ως κυβερνήσεις όλες τις αναθεωρημένες εκδοχές της ΚΑΠ, παριστάνουν τώρα τους «φίλους» των αγροτών!

Πρόκειται για απάτη ότι δήθεν με μια «αναθεώρηση και διορθώσεις» μπορεί να γίνει η ΚΑΠ καλύτερη. Αλλωστε, ο χαρακτήρας της είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει. Στόχο έχει τη συγκέντρωση της παραγωγής σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες. Ακόμα και οι άμεσες ενισχύσεις, που αποτελούν ισχυρό μηχανισμό αναπαραγωγής μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, τελικά καταλήγουν στα μονοπώλια της μεταποίησης και της εμπορίας, που μέσω αυτών εξασφαλίζουν τις απαραίτητες πρώτες ύλες σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλουν και οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που αρνούνται να πάρουν μέτρα προς όφελος των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, την απουσία γρήγορων και στο 100% αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές στην παραγωγή.

Οπότε, τζάμπα τα κροκοδύλεια δάκρυα από την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού την ίδια στιγμή που τάχα μεταφέρουν τις «αγωνίες» των αγροτών στις Βρυξέλλες αρνούνται να ικανοποιήσουν τα συγκεκριμένα αιτήματα που διεκδικούν οι παραγωγοί, ώστε να παραμείνουν στα χωράφια και στους τόπους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ