Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Καταθέσεις δημοσιογράφων θυμάτων

Με την κατάθεση του τότε προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο αρχικά για τα όσα του είπαν οι συνάδελφοί του που υπέστησαν τις επιθέσεις με γροθιές και κλοτσιές από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Ιούλη του 2014, παρουσία χρυσαυγιτών βουλευτών, κατά τη μεταγωγή στο Εφετείο της Αθήνας του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του ηγετικού στελέχους της Γ. Λαγού για να απολογηθούν.

Ανέφερε ότι «η δράση της Χρυσής Αυγής είναι στρατιωτικοποιημένη, συντεταγμένη, με πυρσούς, παράταξη, παραγγέλματα, με βήμα». Οπως έχει πει και στο πρωτόδικο δικαστήριο, έχει προπηλακιστεί μόνο από χρυσαυγίτες και ΜΑΤ. Επίσης, κατέθεσε για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών στον Αγ. Παντελεήμονα το 2009 σε μετανάστες, όταν ο ίδιος κάλυπτε διάφορες «εκδηλώσεις» στην περιοχή. Αναφέρθηκε και στην Σκορδέλη, γνωστό τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που δρούσε στον Αγ. Παντελεήμονα. Υπογράμμισε ακόμα ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους συναδέλφους του, παρά τις ενέργειες που έκαναν οι ίδιοι προς τους αρμόδιους. «Η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις χαζεύει και δεν παρεμβαίνει. Με τις ανακοινώσεις μας τα στηλιτεύσαμε αυτά», απάντησε σχετικά.

Κατέθεσε ακόμα ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος, που υπέστη επίθεση από χρυσαυγίτες, όταν βρέθηκε για ρεπορτάζ στο Νέο Ηράκλειο, σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. «Εμφανίστηκαν τρία άτομα που ήρθαν από τον κύριο όγκο της πορείας (...) Ενας από αυτούς, με κρατούσε με το ένα χέρι και μου έριχνε μπουνιές ενώ με έβριζε. Το αυτί μου είχε αιμορραγία (...), το πουκάμισό μου ήταν σκισμένο κατά μήκος από το τράβηγμα που υπέστην», σημείωσε. Κατέθεσε, επίσης, ότι ήταν παρών ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας που παρακολουθούσε εντελώς αδιάφορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ