Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΙΣΤΑΣ
Σε ρυθμούς Γλασκόβης η ελληνική αποστολή

Κατεβαίνει με την πολυπληθέστερη ομάδα της τελευταίας 20ετίας

Το «βαρύ χαρτί» της ελληνικής παρουσίας στη Σκοτία είναι ο Τεντόγλου

Eurokinissi

Το «βαρύ χαρτί» της ελληνικής παρουσίας στη Σκοτία είναι ο Τεντόγλου
Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου να αποτελεί το «βαρύ χαρτί», και με τις φιλοδοξίες διάκρισης υψηλές και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αναχώρησε χθες για τη Γλασκόβη η ελληνική αποστολή που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μικρής Πίστας (μέχρι πρότινος λεγόταν Κλειστού Στίβου).

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Μάρτη, η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» με αποστολή αποτελούμενη από 5 αθλητές και 4 αθλήτριες, στη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία από το 2004, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης του αριθμού συμμετοχών την οποία υλοποίησε τα επόμενα χρόνια η World Athletics.

Στην αποστολή ξεχωρίζει η παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη στου μήκος Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος στη Σκοτία θα υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2022 στο Βελιγράδι.

Υπάρχουν ακόμα οι παρουσίες της Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα επιδιώξει την επιστροφή της στο βάθρο του επί κοντώ, και του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος έχει τον ίδιο στόχο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

Αναλυτικά η αποστολή

Ανδρες: 60 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). 60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ). Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς). Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ).


Γυναίκες: 60 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). 60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης). Υψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς). Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ