Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε τριήμερη απεργία οι τεχνικοί της «Lufthansa»

Σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία προχωρούν από χτες οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες της «Lufthansa», μετά από κάλεσμα του συνδικάτου Ver.di, το οποίο ανακοίνωσε πως δεν θα επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Στη νέα κινητοποίηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευόμενοι στις «Lufthansa Technik», «Lufthansa Aviation Training» και «Lufthansa Technical Training», ενώ οι εργαζόμενοι στις «Lufthansa Technik Logistik» και «Lufthansa Logistik Services» θα συμμετάσχουν σε στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες κατά περιοχή.

Είχαν προηγηθεί δύο απεργίες του προσωπικού εδάφους της «Lufthansa», με μεγάλη επιτυχία και ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων από και προς 7 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Το Ver.di. αναφέρει ακόμη ότι στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τη «Lufthansa» η εταιρεία βελτίωσε «μόνο λίγο» την προσφορά της και «μόνο σε δύο τομείς». Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της αεροπορικής εταιρείας υποστηρίζει ότι η «Lufthansa» έκανε «ένα μεγάλο βήμα προς το Ver.di» και ότι παρουσίασε «νέα και βελτιωμένη» προσφορά.

Το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση αποδοχών κατά 1,25% και τουλάχιστον κατά 500 ευρώ μηνιαίως για τους περίπου 25.000 εργαζόμενους και «μπόνους πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ για το τρέχον έτος. Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Μάρτη.

Αυτήν τη βδομάδα βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τραμ). Τα διαστήματα χωρίς ΜΜΜ διαφέρουν ανά κρατίδιο. Ενδεικτικά, στο Βερολίνο απήργησαν ήδη τη Δευτέρα, ενώ θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα και αύριο, σε συνεργασία με την οργάνωση «Παρασκευές για το Μέλλον», η οποία διοργανώνει αύριο 1 Μάρτη, συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ