Παρασκευή 1 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με τις τσάντες και τις μπογιές τους...

Αθήνα
Αθήνα
Χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν στις 28 Φλεβάρη στη μεγάλη απεργία, διαδηλώνοντας και απαιτώντας το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί.

Σε δεκάδες σχολεία, αυτές τις μέρες μαθητές παίρνουν πρωτοβουλίες για τον έναν χρόνο του εγκλήματος, δηλώνοντας ότι δεν ξεχνάνε και συνεχίζουν τον αγώνα για να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους, για τις δικές τους ζωές.

Εκδηλώσεις από φορείς στη Βόρεια Ελλάδα

Εκδηλώσεις για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, και εξέπεμψαν το μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό δεν να ξεχαστεί.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Καλαμαριάς πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης - συναυλία, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Οι μαθητές ζωγράφισαν συνθήματα, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικές, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος, με τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης στο κέντρο πολιτισμού στο δημαρχείο Πανοράματος. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με έργα και δρώμενα που ετοίμασαν οι μαθητές με τη στήριξη των εκπαιδευτικών.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Στις Σέρρες με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ