Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαγική εικόνα από την κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Καμία επί της ουσίας απάντηση σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα για τις αυτοψίες, για την καταβολή της πρώτης αρωγής, για τη στεγαστική συνδρομή αλλά και για να μην αποκλείονται οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τα στοιχειώδη μέτρα της κυβέρνησης, που ζήτησε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση, δεν έδωσε η κυβέρνηση κατά τη συζήτησή της την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο Χρ. Τριαντόπουλος, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξήρε την ταχύτητα (!) των αυτοψιών, των κλιμακίων που τις διενεργούν, αλλά και των εκατομμυρίων που έχει δώσει η κυβέρνηση στους πλημμυροπαθείς, ακολουθώντας «ευέλικτες και δυναμικές προθεσμίες για τις αιτήσεις» για την πρώτη αρωγή, σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπως είπε.

«Χρονοδιάγραμμα γιατί δεν δίνετε; Πώς είναι δυνατόν να δίνετε κατά τ' άλλα σε μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για το πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιές, αλλά για τις λαϊκές οικογένειες τίποτα;», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, προσθέτοντας ότι είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης «και εδώ να ρίξετε το ζήτημα και την ευθύνη ατομικά στον κάθε κάτοικο, στη γνωστή λογική της "ατομικής ευθύνης"».

Σημείωσε πως οι κάτοικοι επιδιορθώνουν τις κατεστραμμένες κατοικίες μόνοι τους και κατήγγειλε το τραγελαφικό της κατάστασης, καθώς στους μισούς η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) λέει «βγάλτε φωτογραφίες πριν το επιδιορθώσετε και μετά θα σας αποζημιώσουμε» και, ταυτόχρονα, επίσημα ανακοινώνει ότι αν ξεκινήσει η επιδιόρθωση, χάνεται η αποζημίωση!

Την ίδια στιγμή, όσοι είχαν ενιαία κατοικία με ισόγειο και 1ο όροφο έμειναν εκτός αποζημιώσεων γιατί απάντησαν λάθος, σύμφωνα με τη ΔΑΕΦΚ. Για το θέμα αυτό, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «ύστερα από Ερώτηση του ΚΚΕ στο υπουργείο Οικονομικών, μας ήρθαν δύο έγγραφα, με την ίδια ημερομηνία από δύο διαφορετικές υπηρεσίες, τα τμήματα Α' και Β' Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου. Το Α' λέει πως ο σωστός αριθμός είναι το 2 και το Β' λέει πως είναι το 1».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ