Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΓΥΝΑΙΚΑ
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Δελτίου

«8 Μάρτη: Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ενωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων»: Με το εξώφυλλο αυτό κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Δελτίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας το Δελτίο τροφοδοτεί με πλούσιο υλικό τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών.

«Η ζωή μας δεν χωράει στην ΕΕ των πολέμων». Οι πρώτες σελίδες του τεύχους εστιάζουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στο στρατιωτικό δόγμα της ΕΕ, τη λεγόμενη «Στρατηγική Πυξίδα», που στόχο έχει να αναβαθμίσει τη στρατιωτική της ισχύ, συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ.

Ενημερώνουν για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. «Εμείς οι γυναίκες, οι μανάδες που αγωνιούμε για τα παιδιά μας, για τη ζωή τους και το μέλλον τους στεκόμαστε δίπλα στους φαντάρους μας που δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στη συμμετοχή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και ενάντια σε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή έξω από τα σύνορα της χώρας», αναφέρεται σε σχετικό άρθρο.

Από τις σελίδες του Δελτίου δεν λείπουν οι αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια σειρά από μέτωπα: Η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς, οι πρωτοβουλίες ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στα νοσοκομεία, η στήριξη στον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων για πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, η αλληλεγγύη στα μπλόκα των αγροτών και στα αιτήματα επιβίωσης που προτάσσουν.

Στο τρέχον τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την παρένθετη μητρότητα, την τεκνοθεσία και αναδοχή, ζητήματα που βρέθηκαν στην επικαιρότητα με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, με τα οποία η Ομοσπονδία συνεχίζει να αναδεικνύει πλευρές των επιπτώσεων που έχει η εμπορευματοποίηση των σχετικών διαδικασιών. Μεταξύ άλλων, το Δελτίο περιλαμβάνει μια ενότητα αφιερωμένη στα ...έργα και τις ημέρες της ΕΕ όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, από την οποία αναδημοσιεύουμε σήμερα σχετικό κείμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ