Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ενας 16χρονος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, σε βουνοπλαγιά της βορειοανατολικής Ιταλίας, ενώ σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στα βορειοδυτικά, όπου χτες εμφανιζόταν να έχουν αποκλειστεί περίπου 3.000 άνθρωποι. Σε χαμηλότερο υψόμετρο, πλημμύρες ακολούθησαν μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως στην επαρχία Αλεσάντρια, και διάφορες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Πάρμα. Μεταξύ άλλων ανησυχία προκαλούσε η μεγάλη άνοδος της στάθμης στον ποταμό Πάδο, στο Τορίνο.

ΒΕΡΝΗ.-- Υπέρ της καταβολής 13ης σύνταξης αλλά και κατά της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 66 χρόνια) ψήφισαν οι Ελβετοί, σε δημοψήφισμα που έγινε. Η πρόταση υπέρ μιας 13ης σύνταξης συγκέντρωσε 58,2% των ψήφων, σύμφωνα με τα προσωρινά, αλλά σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, που δείχνουν επίσης ότι συγκέντρωσε πλειοψηφία σε περισσότερα από τα μισά από τα 26 ελβετικά καντόνια, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να υιοθετηθεί.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Ο εισαγγελέας στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, Αλί Μπενζαμέν Κουλιμπαλί, ανακοίνωσε προχτές ότι στις 25 Φλεβάρη έγιναν «μαζικές δολοφονικές επιθέσεις στα χωριά Κομσιλγκά, Νοντίν και Σοροέ» στην επαρχία Γιατενγκά, με αποτέλεσμα να εκτελεστούν περίπου 170 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ