Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποκλεισμός του ΑΠΘ χτες - Κάθοδος στην Αθήνα σήμερα

INTIME NEWS

Με το βλέμμα στραμμένο στη συμμετοχή στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, για ένατη βδομάδα συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, μαζί με διδάσκοντες και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια.

Από νωρίς το πρωί χτες, Πέμπτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΕΔΠ) του ΑΠΘ και τον Σύλλογο Διοικητικών Εργαζομένων ΑΠΘ, που βρίσκονται σε 48ωρη απεργία, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του ιδρύματος από τις 7 π.μ. έως και τις 11 π.μ.

Οι φοιτητές, με πανό που έγραφε «αποκλεισμός ΑΠΘ! Πτυχία με αξία, ζωή με ιδανικά, ταφόπλακα θα βάλουμε στα ιδιωτικά», βρέθηκαν στις πύλες του Πανεπιστημίου και φώναξαν συνθήματα, ενώ με τη λήξη του αποκλεισμού συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου είχε προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο.

Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε πίσω στο ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, η οποία αποχώρησε μετά από παρέμβαση των συλλόγων.

«Για άλλη μια φορά, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου. Η πλειοψηφία εδώ και τόσες βδομάδες έχει μιλήσει!» τόνισε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του ΦΣ Χημικού του ΑΠΘ κατά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και πρόσθεσε: «Αύριο πλημμυρίζουμε τους δρόμους της Αθήνας μαζί με άλλους 195 φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Είναι ρεκόρ συμμετοχής», καλώντας τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ο ΕΣΔΕΠ και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Χτες, Πέμπτη, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων της Κοζάνης έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ